COOKIES na webu DR. OETKER

Tento web uloží soubory cookies do Vašeho zařízení, aby umožnil lepší fungování stránek. Více informací zde.

COOKIES na webu DR. OETKER

Tento web uloží soubory cookies do Vašeho zařízení, aby umožnil lepší fungování stránek. Více informací zde.

Donuty s punčovou polevou

(0)
5 2 5
Hodnocení Děkujeme za hodnocení!
    (Nepovedlo se)
    (Znám lepší)
    (Dobrůtka)
    (Skvělý recept)
    (Fantastické!)

velmi oblíbené dětmi

20 ks

střední obtížnost 50 minut

Přísady

Přísady

na recept Donuty s punčovou polevou

Na těsto:

350 g hladká mouka
1 balíček Droždí sušené Dr. Oetker
špetka sůl
70 g cukr
1 KL Finesse citrónová kůra strouhaná Dr. Oetker
200 ml mléko polotučné vlažné
1 ks žloutek
35 g máslo rozpuštěné
1 PL rum

Na polevu:

2 balení Poleva v prášku punčová příchuť Dr. Oetker
2 - 3 PL mléko polotučné
1 balení Zdobení pestré Dr. Oetker

Na smažení:

olej

Ještě potřebujeme:

pánev vysoká nebo fritéza
pánev vysoká nebo fritéza
kulatá formička na vykrajování (Ø 6 cm)

preparation

příprava

1

Na přípravu těsta v míse smícháme mouku s droždím, solí, cukrem a kůrou. Přidáme mléko, žloutek, máslo, rum a ručně vypracujeme dohladka. Těsto zaprášíme moukou, přikryjeme utěrkou a necháme na teplém místě asi 40 minut kynout.

2

Vykynuté těsto na pomoučené pracovní ploše pomocí válečku vyválíme na plát vysoký asi 2 cm. Vykrajovátky vykrojíme donuty. Přikryjeme je utěrkou a necháme ještě asi 15 minut kynout.

3

Ve fritéze nebo v pánvi ve vyšší vrstvě oleje donuty smažíme po obou stranách do zlatova. Po usmažení necháme okapat na papírovém ubrousku, abychom se zbavili přebytečného oleje.

4

Na ozdobení připravíme polevy s mlékem podle návodu na obale. Donuty namáčíme do polevy a ihned posypeme zdobením. Polevu necháme zatuhnout.

Nutriční hodnoty na recept Donuty s punčovou polevou

na porci / kus na 100 g / ml
Energie 595 kJ
142 kcal
1210 kJ
289 kcal
Tuky 2.00 g 4.08 g
Sacharidy 28.22 g 57.59 g
Bílkoviny 2.53 g 5.17 g