Flag

Dort 4 schody do nebe

asi 12 porcí
Středně obtížné
60
Zlaté pokušení pro chuťové pohárky. Sušenkový korpus, tvarohová náplň a vanilkový krém se Zlatým klasem Dr. Oetker, budou chutnat všem.
Přísady
Příprava
Picture -
Picture -
OHODNOŤTE TENTO RECEPT
Jak se tento recept povedl?

Související recepty

Picture - Hero image
Suroviny
Ještě potřebujeme
dortová forma (Ø 26 cm)
elektrický ruční šlehač

Přísady

Na korpus
260 gkakao vé sušenky
30 gmáslo rozpuštěné
100 mlmléko polotučné
260 gmáslové sušenky
30 gmáslo rozpuštěné
100 mlmléko polotučné
Na náplň
250 gtvaroh polotučný
4 zarovnaných PLcukr
2 KLVanilková pasta Dr. Oetker
250 mlsmetana ke šlehání 33%
1 balíčekŽelatina na ztužení krémů Dr. Oetker
100 mlvoda
1 balíčekZlatý klas Dr. Oetker
500 mlmléko polotučné
50 gcukr
Na ozdobení
500 mlsmetana ke šlehání 33%
3 zarovnaných PLcukr
1 balíčekSmeta-fix Dr. Oetker
50 gčokoláda hořká
Picture - Vanilková pasta Dr. Oetker
Picture - Želatina na ztužení krémů Dr. Oetker
Picture - Zlatý klas Dr. Oetker
Picture - Smeta-fix Dr. Oetker
1

Na přípravu korpusu tmavé sušenky rozdrtíme pomocí válečku. Vložíme je do misky, přidáme máslo a mléko a důkladně propracujeme. Hmotu naneseme na dno vymazané formy a přitlačíme. Stejným způsobem si připravíme korpus ze světlých sušenek, másla a mléka. Naneseme na tmavou hmotu a přitlačíme. Vložíme do předehřáté trouby a pečeme.

Doba pečení: asi 10 minut

Elektrická trouba: 200 °C

Horkovzdušná trouba: 180 °C

2

Korpus necháme ve formě vychladnout.

3

Na přípravu náplně v míse smícháme tvaroh s cukrem a pastou. Smetanu vyšleháme elektrickým ručním šlehačem na nejvyšším stupni dotuha a vmícháme do tvarohu. Želatinový ztužovač připravíme s vodou podle návodu na obale a ihned vmícháme do tvarohové směsi. Náplň naneseme na vychladlý korpus a uhladíme. Uložíme asi na půl hodiny do chladničky a necháme tuhnout. Zlatý klas připravíme podle návodu na obale, necháme vychladnout a opatrně naneseme na tvarohovou náplň a uhladíme.

4

Na ozdobení vyšleháme smetanu s cukrem a Smeta-fixem a naneseme na náplň dle vlastní fantazie. Na povrch dortu nastrouháme čokoládu a dort uložíme asi na 1 hodinu do chladničky.