COOKIES na webu DR. OETKER

Tento web uloží soubory cookies do Vašeho zařízení, aby umožnil lepší fungování stránek. Více informací zde.

Dort Piñata

(0)
0 0 5
Hodnocení recipe.rating.rated.msg
    (recipe.rating.one)
    (recipe.rating.two)
    (recipe.rating.three)
    (recipe.rating.four)
    (recipe.rating.five)

"Surprise cake" přináší neobvyklé vánoční překvapení. Jemný korpus ze Zlatého klasu Dr. Oetker a vanilkový mascarpone krém. Pochutnají si všichni!

O nás 8 porcí

střední obtížnost 40 minut

Přísady

Přísady

na recept Dort Piñata

Ještě potřebujeme:

2x dortová forma (Ø 18 cm)
elektrický ruční šlehač
kulatá formička na vykrajování (Ø 8 cm)
formička na vykrajování ve tvaru sněhové vločky

Na těsto:

5 ks vejce
130 g cukr
1 balíček Vanilínový cukr Dr. Oetker
špetka sůl
1 balení Zlatý klas Dr. Oetker
1 balíček Kypřicí prášek do pečiva Dr. Oetker
2 zarovnaných PL Holandské kakao Dr. Oetker

Na náplň:

1 balení Zlatý klas Dr. Oetker
500 ml mléko polotučné
60 g cukr
250 g mascarpone
1 KL Bourbon Extrakt Vanilka Madagaskar Dr. Oetker
1 balení Zdobení 4 druhy zlaté/stříbrné Dr. Oetker
1 balíček mini marshmallow

Na ozdobení:

150 g kokos strouhaný
1 balíček Fondán bílá potahovací hmota Dr. Oetker
1 balení Zdobení 4 druhy zlaté/stříbrné Dr. Oetker

preparation

příprava

1

Na přípravu těsta v míse vyšleháme vejce s cukrem, vanilínovým cukrem a solí elektrickým ručním šlehačem na nejvyšším stupni do pěny. Přidáme Zlatý klas smíchaný s kypřicím práškem a zlehka ručně vymícháme dohladka. Těsto rozdělíme na poloviny. Jednu polovinu obarvíme kakaem. Těsta naneseme do vymazaných a papírem na pečení vyložených forem a uhladíme. Vložíme do předehřáté trouby a pečeme.

Elektrická trouba: 180 °C

Horkovzdušná trouba: 160 °C

Doba pečení: O nás 35 Minuty

2

Korpusy necháme ve formě vychladnout, poté je oba podélně rozřízneme.

3

Na přípravu náplně uvaříme Zlatý klas s mlékem a cukrem podle návodu na obale a necháme vychladnout. Poté krátce do směsi zašleháme mascarpone a vanilkový extrakt.

4

Do jednoho světlého a jednoho tmavého korpusu vykrojíme pomocí kolečka střed. Na podnos naneseme nevykrojený tmavý korpus a potřeme ho částí náplně. Přiložíme světlý vykrojený korpus a opět potřeme náplní. Na naplň naneseme tmavý vykrojený korpus a část náplně. Do středu dortu vložíme marshmallow a zlaté zdobení. Přiklopíme světlým nevykrojeným korpusem a potřeme povrch a strany celého dortu zbylou náplní. Povrch a strany dortu posypeme kokosem. Uložíme asi na 1 hodinu do chladničky.

5

Na ozdobení vyválíme fondán pomocí válečku na plát a pomocí formičky vykrajujeme sněhové vločky. Do středu každé vločky vmáčkneme zlaté zdobení. Vločky naneseme na povrch a strany dortu. Dozdobíme zlatým zdobením.

Nutriční hodnoty na recept Dort Piñata

na porci / kus na 100 g / ml
Energie 2692kJ
643kcal
1080kJ
258kcal
Tuky 24.47g 9.83g
Sacharidy 78.00g 31.33g
Bílkoviny 10.42g 4.18g

Výrobky Dr. Oetker použité v receptu:

Pro více informací klikněte na výrobek