COOKIES na webu DR. OETKER

Tento web uloží soubory cookies do Vašeho zařízení, aby umožnil lepší fungování stránek. Více informací zde.

Dort Piñata

"Surprise cake" přináší neobvyklé vánoční překvapení pro malé i velké. Jemný korpus ze Zlatého klasu Dr. Oetker a vanilkový mascarpone krém. Pochutnají si všichni!

O nás 8 porcí

střední obtížnost 40 minut

Přísady

Přísady

na recept Dort Piñata

Ještě potřebujeme:

2x dortová forma (Ø 18 cm)
elektrický ruční šlehač
kulatá formička na vykrajování (Ø 8 cm)
formička na vykrajování ve tvaru sněhové vločky
formička na vykrajování ve tvaru sněhové vločky

Na těsto:

5 ks vejce
130 g cukr
1 balíček Vanilínový cukr Dr. Oetker
špetka sůl
5 balení Zlatý klas Dr. Oetker  
1 balíček Kypřicí prášek do pečiva Dr. Oetker
2 zarovnaných PL Holandské kakao Dr. Oetker

Na náplň:

1 balíček Zlatý klas Dr. Oetker  
500 ml mléko polotučné
60 g cukr
250 g mascarpone
1 KL Bourbon Extrakt Vanilka Madagaskar Dr. Oetker
1 balení Zdobení 4 druhy zlaté/stříbrné Dr. Oetker
1 balíček mini marshmallow

Na ozdobení:

150 g kokos strouhaný
1 balíček Fondán Dr. Oetker
1 balení Zdobení 4 druhy zlaté/stříbrné Dr. Oetker

preparation

příprava

1

Na přípravu těsta v míse vyšleháme vejce s cukrem, vanilínovým cukrem a solí elektrickým ručním šlehačem na nejvyšším stupni do pěny. Přidáme Zlatý klas smíchaný s kypřicím práškem a zlehka ručně vymícháme dohladka. Těsto rozdělíme na poloviny. Jednu polovinu obarvíme kakaem. Těsta naneseme do vymazaných a papírem na pečení vyložených forem a uhladíme. Vložíme do předehřáté trouby a pečeme.

Elektrická trouba: 180 °C

Horkovzdušná trouba: 160 °C

Doba pečení: O nás 35 Minuty

2

Korpusy necháme ve formě vychladnout, poté je oba podélně rozřízneme.

3

Na přípravu náplně uvaříme Zlatý klas s mlékem a cukrem podle návodu na obale a necháme vychladnout. Poté krátce do směsi zašleháme mascarpone a vanilkový extrakt.

4

Do jednoho světlého a jednoho tmavého korpusu vykrojíme pomocí kolečka střed. Na podnos naneseme nevykrojený tmavý korpus a potřeme ho částí náplně. Přiložíme světlý vykrojený korpus a opět potřeme náplní. Na naplň naneseme tmavý vykrojený korpus a část náplně. Do středu dortu vložíme marshmallow a zlaté zdobení. Přiklopíme světlým nevykrojeným korpusem a potřeme povrch a strany celého dortu zbylou náplní. Povrch a strany dortu posypeme kokosem. Uložíme asi na 1 hodinu do chladničky.

5

Na ozdobení vyválíme fondán pomocí válečku na plát a pomocí formičky vykrajujeme sněhové vločky. Do středu každé vločky vmáčkneme zlaté zdobení. Vločky naneseme na povrch a strany dortu. Dozdobíme zlatým zdobením.

Výrobky Dr.Oetker použité v receptu:

Pro více informací klikněte na výrobek