Flag

Ricottový koláč s rybízem

12 porcí
Středně obtížné
120
Oblíbený tvarohový koláč bez korpusu hravě připravíte se Zlatým klasem Dr. Oetker. S rybízem bude neodolatelný!
Přísady
Příprava
Náš tip
Koláč můžeme připravit také s korpusem, na který budeme potřebovat 150 g rozdrobených máslových sušenek (nejsnáze je rozdrobíme v pevném sáčku dřevěným válečkem) a 80–100 g rozehřátého másla. Směs přitlačíme na dno formy vyložené papírem na pečení. Korpus pečeme 10 minut na 160 °C, vychladíme a přelijeme tvarohovou náplní připravenou podle návodu a dále postupujeme podle popisu.
Náš tip
Ricottu můžeme nahradit 400 g měkkého tvarohu a 100 g zakysané smetany.
Náš tip
Aby voda během pečení neprosakovala do těsta, doporučujeme formu důkladně obalit alobalem.
Picture -
Picture -
OHODNOŤTE TENTO RECEPT
Jak se tento recept povedl?

Související recepty