COOKIES na webu DR. OETKER

Tento web uloží soubory cookies do Vašeho zařízení, aby umožnil lepší fungování stránek. Více informací zde.

COOKIES na webu DR. OETKER

Tento web uloží soubory cookies do Vašeho zařízení, aby umožnil lepší fungování stránek. Více informací zde.

Dortová bublanina s lesním ovocem

(0)
4 1 5
Hodnocení Děkujeme za hodnocení!
    (Nepovedlo se)
    (Znám lepší)
    (Dobrůtka)
    (Skvělý recept)
    (Fantastické!)

Vláčná bublanina s pikantním lesním ovocem pro příjemné letní posezení u kávy.

12 porcí

snadná příprava 20 minut

Přísady

Přísady

na recept Dortová bublanina s lesním ovocem

Na těsto:

260 g hladká mouka
1 zarovnaná KL Kypřicí prášek do pečiva s vinným kamenem Dr. Oetker
1 zarovnaná KL Jedlá soda Dr. Oetker
špetka sůl
170 g cukr
1 KL Vanilková pasta Dr. Oetker
200 ml mléko polotučné
100 ml olej
200 g směs lesní ovoce čerstvé
kokos strouhaný na vysypání formy

Ještě potřebujeme:

dortová forma (Ø 26 cm)

preparation

příprava

1

Na přípravu těsta v míse smícháme mouku s kypřicím práškem, sodou, solí a cukrem. Přidáme pastu, mléko a olej a vymícháme dohladka. Zlehka vmícháme asi 120g ovoce. Těsto naneseme do vymazané a kokosem vysypané formy.  Zbytek ovoce naneseme na povrch a uhladíme. Vložíme do předehřáté trouby a pečeme.

Elektrická trouba: 190 °C

Horkovzdušná trouba: 170 °C

Plynová trouba: 190 °C

Doba pečení: 25 minut

2

Dort necháme vychladnout. Poté ho můžeme pocukrovat moučkovým cukrem.

Nutriční hodnoty na recept Dortová bublanina s lesním ovocem

na porci / kus na 100 g / ml
Energie 913 kJ
218 kcal
1168 kJ
279 kcal
Tuky 8.84 g 11.33 g
Sacharidy 31.95 g 40.96 g
Bílkoviny 3.16 g 4.05 g