COOKIES na webu DR. OETKER

Tento web uloží soubory cookies do Vašeho zařízení, aby umožnil lepší fungování stránek. Více informací zde.

Dortová bublanina s lesním ovocem

(0)
4 1 5
Hodnocení Děkujeme za hodnocení!
    (Nepovedlo se)
    (Znám lepší)
    (Dobrůtka)
    (Skvělý recept)
    (Fantastické!)

Vláčná bublanina s pikantním lesním ovocem pro příjemné letní posezení u kávy.

12 porcí

snadná příprava 20 minut

Přísady

Přísady

na recept Dortová bublanina s lesním ovocem

Na těsto:

260 g hladká mouka
1 zarovnaná KL Kypřicí prášek do pečiva s vinným kamenem Dr. Oetker
1 zarovnaná KL Jedlá soda Dr. Oetker
špetka sůl
170 g cukr
1 KL Vanilková pasta Dr. Oetker
200 ml mléko polotučné
100 ml olej
200 g směs lesní ovoce čerstvé
kokos strouhaný na vysypání formy

Ještě potřebujeme:

dortová forma (Ø 26 cm)

preparation

příprava

1

Na přípravu těsta v míse smícháme mouku s kypřicím práškem, sodou, solí a cukrem. Přidáme pastu, mléko a olej a vymícháme dohladka. Zlehka vmícháme asi 120g ovoce. Těsto naneseme do vymazané a kokosem vysypané formy.  Zbytek ovoce naneseme na povrch a uhladíme. Vložíme do předehřáté trouby a pečeme.

Elektrická trouba: 190 °C

Horkovzdušná trouba: 170 °C

Plynová trouba: 190 °C

Doba pečení: 25 minut

2

Dort necháme vychladnout. Poté ho můžeme pocukrovat moučkovým cukrem.

Nutriční hodnoty na recept Dortová bublanina s lesním ovocem

na porci / kus na 100 g / ml
Energie 913 kJ
218 kcal
1168 kJ
279 kcal
Tuky 8.84 g 11.33 g
Sacharidy 31.95 g 40.96 g
Bílkoviny 3.16 g 4.05 g