Flag

Duhová roláda

1 roláda
Jednoduché
60
rozzáří váš stůl
Přísady
Příprava
Picture -
Picture -
OHODNOŤTE TENTO RECEPT
Jak se tento recept povedl?

Související recepty

Picture - Hero image
Náčiní
Ještě potřebujeme
plech na pečení (30 x 40 cm)
elektrický ruční šlehač

Přísady

Na těsto
1 baleníPiškotové variace Dr. Oetker
50 mlolej
50 mlvoda
3 ksvejce slepičí
Barva gelová potravinářská červená Dr. Oetker
Barva gelová potravinářská žlutá Dr. Oetker
Barva gelová potravinářská modrá Dr. Oetker
Barva gelová potravinářská zelená Dr. Oetker
Na náplň
4 ksŽelatina v plátcích Dr. Oetker (4 plátky)
2 PLvoda
250 mlsmetana ke šlehání 33%
250 gtvaroh polotučný
60 gmoučkový cukr
šťáva z 1 limetky
Picture - Barva gelová potravinářská červená Dr. Oetker
Picture - Barva gelová potravinářská žlutá Dr. Oetker
Picture - Barva gelová potravinářská modrá Dr. Oetker
Picture - Barva gelová potravinářská zelená Dr. Oetker
Picture - Želatina v plátcích Dr. Oetker  (4 plátky)
1

Na přípravu těsta v míse vyšleháme elektrickým ručním šlehačem na nejvyšším stupni směs s vejci, olejem a vodou podle návodu na obale (asi 3 minuty). Těsto rozdělíme do misek na 4 stejné díly a každý díl obarvíme jednou gelovou barvou. Obarvené díly těsta střídavě nanášíme vedle sebe do pruhů na plech vyložený papírem na pečení. Vložíme do předehřáté trouby a pečeme.

Doba pečení: asi 7 minut

Elektrická trouba: 200 °C

Horkovzdušná trouba: 180 °C

2

Po vyjmutí z trouby plát pocukrujeme moučkovým cukrem, zarolujeme v papíru na pečení a necháme vychladnout.

3

Na přípravu náplně necháme želatinu nabobtnat s vodou podle návodu na obale. Smetanu vyšleháme el.ručním šlehačem na nejvyšším stupni dotuha. V míse smícháme tvaroh s cukrem a šťávou z limetky. Želatinu rozpustíme a vmícháme do ní 2 PL náplně, poté vmícháme do zbytku náplně. Zlehka do náplně vmícháme šlehačku a necháme asi půl hodiny v chladničce tuhnout. Plát rozrolujeme a naneseme na něj náplň a zarolujeme. Roládu vložíme do chladničky a necháme asi 1 hodinu tuhnout.