COOKIES na webu DR. OETKER

Tento web uloží soubory cookies do Vašeho zařízení, aby umožnil lepší fungování stránek. Více informací zde.

Dýňový základní džem

(0)
0 0 5
Hodnocení recipe.rating.rated.msg
    (recipe.rating.one)
    (recipe.rating.two)
    (recipe.rating.three)
    (recipe.rating.four)
    (recipe.rating.five)

dýně jak ji neznáte

O nás 6 sklenic (à 200 ml)

snadná příprava 40 minut

Přísady

Přísady

na recept Dýňový základní džem

Přísady:

1 kg dýně Hokkaido (neloupané, očištěné a nakrájené na malé kousky)
100 ml voda
1 ks pomeranč větší
1 zarovnaná KL Kyselina citrónová Dr. Oetker
1 balení Želírovací cukr Extra 2:1 Dr. Oetker

preparation

příprava

1

Na přípravu džemu vložíme do většího hrnce dýni. Zalijeme vodou a na mírném ohni za občasného míchání asi 20 minut povaříme. Přidáme šťávu z pomeranče i s dužinou a poté pomocí ponorného mixéru rozmixujeme. Přidáme kyselinu a želírovací cukr a dobře promícháme. Za stálého míchání přivedeme do varu a důkladně povaříme minimálně 5 minut.

2

Na talířek kápneme 1-2 KL právě svařeného džemu. Pokud je po vychladnutí málo tuhý, vmícháme 2 zarovnané KL Kyseliny citrónové Dr. Oetker.

3

Odebereme případnou pěnu a ihned plníme do připravených sklenic až po okraj. Uzavřeme víčkem, sklenice obrátíme dnem vzhůru a asi 5 minut necháme stát na víčku.

Nutriční hodnoty na recept Dýňový základní džem

na porci / kus na 100 g / ml
Energie 38kJ
9kcal
285kJ
68kcal
Tuky 0.01g 0.09g
Sacharidy 2.16g 16.65g
Bílkoviny 0.11g 0.87g

Výrobky Dr. Oetker použité v receptu:

Pro více informací klikněte na výrobek