COOKIES na webu DR. OETKER

Tento web uloží soubory cookies do Vašeho zařízení, aby umožnil lepší fungování stránek. Více informací zde.

COOKIES na webu DR. OETKER

Tento web uloží soubory cookies do Vašeho zařízení, aby umožnil lepší fungování stránek. Více informací zde.

Fotbalový míč

(0)
0 0 5
Hodnocení Děkujeme za hodnocení!
    (Nepovedlo se)
    (Znám lepší)
    (Dobrůtka)
    (Skvělý recept)
    (Fantastické!)

Fandíme! Do toho!

asi 24 porcí

pro zkušené 90 minut

Přísady

Přísady

na recept Fotbalový míč

Ještě potřebujeme:

2x dortová forma (Ø 18 cm)
elektrický ruční šlehač

Na těsto:

100 g cukr
200 ml voda teplé
6 ks žloutek
250 g moučkový cukr
6 ks bílek
300 g mouka polohrubá
1 balení Kypřicí prášek do pečiva s vinným kamenem Dr. Oetker
50 g ořechy vlašské mletých

Na krém:

1 balení kondenzované mléko karamel
500 g máslo - změklé

Na ozdobení:

3 balení Fondán bílá potahovací hmota Dr. Oetker
2 balení Barva gelová potravinářská černá Dr. Oetker
Barva gelová potravinářská zelená Dr. Oetker

preparation

příprava

1

Na přípravu těsta v kastrůlku rozpustíme cukr. Jakmile začne karamelizovat, opatrně přilijeme vodu a vymícháme dohladka. Krátce povaříme a necháme zchladnout.

2

V míse vyšleháme žloutky s cukrem elektrickým ručním šlehačem na nejvyšším stupni do pěny. Vlažný karamel metličkou vmícháme do žloutkové směsi. Z bílků vyšleháme tuhý sníh a po částech společně s moukou smíchanou s kypřicím práškem a ořechy vmícháme do směsi. Těsto rozdělíme do vymazaných a moukou vysypaných forem. Obě formy vložíme do předehřáté trouby a pečeme.

Elektrická trouba: 170 °C

Horkovzdušná trouba: 150 °C

Doba pečení: 40 minut

3

Korpusy necháme vychladnout.

4

Na přípravu krému v míse vyšleháme kondenzované mléko s máslem elektrickým ručním šlehačem na nejvyšším stupni dohladka. Oba korpusy 2x podélně rozřízneme a slepíme je tenkou vrstvou krému k sobě. Přeneseme je na podnos a ostrým nožem korpusy okrájíme tak, aby vznikl tvar míče. Zbylý krém naneseme na celý povrch a uhladíme. Vložíme do chladničky asi na 2 hodiny a necháme ztuhnout.

5

Na ozdobení obarvíme jeden fondán černou barvou. Zbylé dva fondány spojíme a pomocí válečku rozválíme na pracovní ploše vysypané moučkovým cukrem na plát dostatečně velký tak, abychom pokryli celý dort. Plát opatrně přeneseme na dort a uhladíme. Přečnívající fondán odřízneme, odebereme kousek fondánu na ventilek a zbytek fondánu obarvíme zelenou barvou.

6

Černý fondán pomocí válečku vyválíme na plát a podle šablony pomocí ostrého nože vyřízneme 6 pětiúhelníků (o straně 5 cm). Na vodou navlhčený fondán na dortu naneseme pětiúhelníky a vidličkou naznačíme švy podle obrázku. Dort lehce potřeme vodou, aby se fondán leskl. Vytvarujeme ventilek a nalepíme na dort. Ze zeleného fondánu vyválíme pruh široký asi 4 cm a naneseme na spodní část míče. Pomocí nůžek nastříháme tak, aby vznikla tráva.

Nutriční hodnoty na recept Fotbalový míč

na porci / kus na 100 g / ml
Energie 1532 kJ
366 kcal
1800 kJ
430 kcal
Tuky 19.96 g 23.48 g
Sacharidy 45.93 g 54.04 g
Bílkoviny 1.67 g 1.96 g