COOKIES na webu DR. OETKER

Tento web uloží soubory cookies do Vašeho zařízení, aby umožnil lepší fungování stránek. Více informací zde.

Fotbalový míč

(0)
0 0 5
Hodnocení recipe.rating.rated.msg
    (recipe.rating.one)
    (recipe.rating.two)
    (recipe.rating.three)
    (recipe.rating.four)
    (recipe.rating.five)

Fandíme! Do toho!

O nás 24 porcí

pro zkušené 90 minut

Přísady

Přísady

na recept Fotbalový míč

Ještě potřebujeme:

2x dortová forma (Ø 18 cm)
elektrický ruční šlehač

Na těsto:

100 g cukr
200 ml voda teplé
6 ks žloutek
250 g moučkový cukr
6 ks bílek
300 g mouka polohrubá
1 balení Kypřicí prášek do pečiva s vinným kamenem Dr. Oetker
50 g ořechy vlašské mletých

Na krém:

1 balení kondenzované mléko karamel
500 g máslo - změklé

Na ozdobení:

3 balení Fondán Dr. Oetker
2 balení Barva gelová potravinářská černá Dr. Oetker
Barva gelová potravinářská zelená Dr. Oetker

preparation

příprava

1

Na přípravu těsta v kastrůlku rozpustíme cukr. Jakmile začne karamelizovat, opatrně přilijeme vodu a vymícháme dohladka. Krátce povaříme a necháme zchladnout.

2

V míse vyšleháme žloutky s cukrem elektrickým ručním šlehačem na nejvyšším stupni do pěny. Vlažný karamel metličkou vmícháme do žloutkové směsi. Z bílků vyšleháme tuhý sníh a po částech společně s moukou smíchanou s kypřicím práškem a ořechy vmícháme do směsi. Těsto rozdělíme do vymazaných a moukou vysypaných forem. Obě formy vložíme do předehřáté trouby a pečeme.

Elektrická trouba: 170 °C

Horkovzdušná trouba: 150 °C

Doba pečení: 40 Minuty

3

Korpusy necháme vychladnout.

4

Na přípravu krému v míse vyšleháme kondenzované mléko s máslem elektrickým ručním šlehačem na nejvyšším stupni dohladka. Oba korpusy 2x podélně rozřízneme a slepíme je tenkou vrstvou krému k sobě. Přeneseme je na podnos a ostrým nožem korpusy okrájíme tak, aby vznikl tvar míče. Zbylý krém naneseme na celý povrch a uhladíme. Vložíme do chladničky asi na 2 hodiny a necháme ztuhnout.

5

Na ozdobení obarvíme jeden fondán černou barvou. Zbylé dva fondány spojíme a pomocí válečku rozválíme na pracovní ploše vysypané moučkovým cukrem na plát dostatečně velký tak, abychom pokryli celý dort. Plát opatrně přeneseme na dort a uhladíme. Přečnívající fondán odřízneme, odebereme kousek fondánu na ventilek a zbytek fondánu obarvíme zelenou barvou.

6

Černý fondán pomocí válečku vyválíme na plát a podle šablony pomocí ostrého nože vyřízneme 6 pětiúhelníků (o straně 5 cm). Na vodou navlhčený fondán na dortu naneseme pětiúhelníky a vidličkou naznačíme švy podle obrázku. Dort lehce potřeme vodou, aby se fondán leskl. Vytvarujeme ventilek a nalepíme na dort. Ze zeleného fondánu vyválíme pruh široký asi 4 cm a naneseme na spodní část míče. Pomocí nůžek nastříháme tak, aby vznikla tráva.

Výrobky Dr. Oetker použité v receptu:

Pro více informací klikněte na výrobek