COOKIES na webu DR. OETKER

Tento web uloží soubory cookies do Vašeho zařízení, aby umožnil lepší fungování stránek. Více informací zde.

Gratinované jahody

(0)
0 0 5
Hodnocení Děkujeme za hodnocení!
    (Nepovedlo se)
    (Znám lepší)
    (Dobrůtka)
    (Skvělý recept)
    (Fantastické!)

Výborný tvarohový nákyp s jahodami vhodný i jako sladký oběd pro děti.

asi 12 porcí

snadná příprava 10 minut

Přísady

Přísady

na recept Gratinované jahody

Na těsto:

250 g tvaroh polotučný měkký
4 ks žloutek
1 balíček Vanilínový cukr Dr. Oetker
50 g moučkový cukr
1 balíček Finesse citrónová kůra strouhaná Dr. Oetker
1 balení Originál Puding vanilka příchuť Dr. Oetker
1 PL mandle nasekané
4 ks bílek
300 g jahody očištěné

Na posypání:

1 PL moučkový cukr

preparation

příprava

1

Tvaroh ušleháme v míse se žloutky, vanilínovým a moučkovým cukrem, citronovou kůrou, pudingovým práškem a mandlemi. Z bílků vyšleháme elektrickým ručním šlehačem na nejvyšším stupni tuhý sníh, který zlehka vmícháme k tvarohovému těstíčku. Těstíčko nalijeme do vyšší zapékací nádoby (cca o průměru 30 cm) vymazané máslem.

2

Na těstíčko nasypeme rovnoměrně očištěné a osušené jahody. Vložíme do předehřáté trouby a pečeme.

Elektrická trouba: 210 °C

Horkovzdušná trouba: 190 °C

Doba pečení: asi 55 minut

3

Po upečení posypeme moučkovým cukrem. Servírujeme teplé, aby nákyp neklesl.

Nutriční hodnoty na recept Gratinované jahody

na porci / kus na 100 g / ml
Energie 247 kJ
59 kcal
435 kJ
104 kcal
Tuky 1.10 g 1.93 g
Sacharidy 10.53 g 18.47 g
Bílkoviny 2.71 g 4.75 g