Flag

Krtkův dort borůvkový

16 porcí
Jednoduché
60
Vyzkoušejte Krtkův dort Dr. Oetker netradičně s borůvkami.
Přísady
Příprava
Picture -
Picture -
OHODNOŤTE TENTO RECEPT
Jak se tento recept povedl?

Související recepty

Picture - Hero image

Přísady

Na korpus
1 baleníKrtkův dort Dr. Oetker
100 gmáslo změklé
2 ksvejce slepičí
75 mlmléko polotučné
Na náplň
500 mlsmetana ke šlehání 33% vychlazená
100 mlvoda
200 gborůvky čerstvé
Na ozdobení
50 gborůvky
Ještě potřebujeme
elektrický ruční šlehač
dortová forma (Ø 26 cm)
Picture - Krtkův dort Dr. Oetker
1

Na přípravu směs na korpus nasypeme do mísy. Přidáme máslo, vejce a mléko a vyšleháme elektrickým ručním šlehačem podle návodu na obale. Nakonec do těsta vmícháme čokoládové vločky.  Těsto naneseme do  vymazané formy a uhladíme. Vložíme do předehřáté trouby a pečeme.

Doba pečení: 35 - 40 minut

Elektrická trouba: 170 °C

Horkovzdušná trouba: 150 °C

2

Po upečení oddělíme okraj formy a korpus necháme vychladnout. Poté korpus  položíme na dortový podnos. Pomocí lžičky korpus vydlabeme do hloubky 1/2 cm. Ponecháme 1 cm široký okraj. Vydlabanou část korpusu v misce nahrubo rozdrobíme.

3

Na přípravu náplně smetanu vyšleháme elektrickým ručním šlehačem na nejvyšším stupni dotuha. Směs na náplň smícháme s vodou a ihned vmícháme do šlehačky. Nakonec vmícháme borůvky a navršíme na korpus kopulovitě až ke kraji a posypeme rozdrobeným korpusem.

4

Na povrch naneseme borůvky. Uložíme do chladničky asi na 3 hodiny ztuhnout.