Flag

Holandské řezy

asi 12 porcí
Jednoduché
40
Pečení s Zlatým klasem
Přísady
Příprava
Picture -
Picture -
OHODNOŤTE TENTO RECEPT
Jak se tento recept povedl?

Související recepty

Picture - Hero image
Náčiní
Ještě potřebujeme
plech na pečení (30 x 40 cm)
elektrický ruční šlehač
elektrický ruční šlehač

Přísady

Na těsto
500 ghladká mouka
1 zarovnaná KLJedlá soda Dr. Oetker
160 gmoučkový cukr
2 ksvejce slepičí
150 gzakysaná smetana
4 PLmed tekutého
60 gmáslo nebo margarínu změklého
Na krém
300 mlmléko polotučné
1 balíčekZlatý klas Dr. Oetker
100 gcukr
250 gmáslo změklého
2 PLrum
1 zarovnaných PLHolandské kakao Dr. Oetker
2 PLdžem meruňkový
Na ozdobení
1 balíčekPoleva v prášku citrónová příchuť Dr. Oetker
3 PLvoda studené nebo mléka
Picture - Jedlá soda Dr. Oetker
Picture - Zlatý klas Dr. Oetker
Picture - Holandské kakao Dr. Oetker
Picture - Poleva v prášku citrónová příchuť Dr. Oetker
1

Na přípravu těsta v míse smícháme mouku se sodou a cukrem. Přidáme vejce, zakysanou smetanu, med a máslo nebo margarín a ručně vypracujeme na hladké těsto. Těsto rozdělíme na dva díly a každý díl pomocí válečku vyválíme na plát o velikosti 30 x 40 cm a přeneseme na vymazaný a moukou vysypaný plech. Vložíme do předehřáté trouby a pečeme.

Doba pečení: asi 10 minut

Elektrická trouba: 200 °C

Horkovzdušná trouba: 180 °C

2

Pláty necháme vychladnout.

3

Na přípravu krému nalijeme do kastrůlku 200 ml mléka a přivedeme k varu. Ve zbylém mléce rozmícháme Zlatý klas s cukrem. Nalijeme do vroucího mléka a povaříme asi 1 minutu. Za občasného zamíchání necháme krém zcela vychladnout. Krém, máslo a rum vyšleháme elektrickým ručním šlehačem na nejvyšším stupni dohladka. Do poloviny krému zamícháme kakao.

4

Pláty rozkrojíme na poloviny. Plát potřeme nejdříve tmavým krémem a zakryjeme druhým plátem. Druhý plát potřeme džemem a přiložíme třetí plát, který potřeme světlým krémem. Přiložíme poslední plát. Pláty zatížíme a nejlépe do druhého dne necháme v chladničce uležet.

5

Na ozdobení polevu připravíme podle návodu na obale s vodou nebo mlékem. Povrch moučníku potřeme a do podávání uchováváme v chladničce.