Holandské řezy

(0)
Hodnocení Děkujeme za hodnocení!
    (Nepovedlo se)
    (Znám lepší)
    (Dobrůtka)
    (Skvělý recept)
    (Fantastické!)

Pečení s Zlatým klasem

asi 12 porcí

snadná příprava 40 minut

Přísady:

Přísady:

na recept Holandské řezy

Ještě potřebujeme:

plech na pečení (30 x 40 cm)
elektrický ruční šlehač
elektrický ruční šlehač

Na těsto:

500 g hladká mouka
1 zarovnaná KL Jedlá soda Dr. Oetker
160 g moučkový cukr
2 ks vejce
150 g zakysaná smetana
4 PL med tekutého
60 g máslo nebo margarínu změklého

Na krém:

300 ml mléko polotučné
1 balíček Zlatý klas Dr. Oetker
100 g cukr
250 g máslo změklého
2 PL rum
1 zarovnaných PL Holandské kakao Dr. Oetker
2 PL džem meruňkový

Na ozdobení:

1 balíček Poleva v prášku citrónová příchuť Dr. Oetker
3 PL voda studené nebo mléka

preparation

příprava

1

Na přípravu těsta v míse smícháme mouku se sodou a cukrem. Přidáme vejce, zakysanou smetanu, med a máslo nebo margarín a ručně vypracujeme na hladké těsto. Těsto rozdělíme na dva díly a každý díl pomocí válečku vyválíme na plát o velikosti 30 x 40 cm a přeneseme na vymazaný a moukou vysypaný plech. Vložíme do předehřáté trouby a pečeme.

Elektrická trouba: 200 °C

Horkovzdušná trouba: 180 °C

Doba pečení: asi 10 minut

2

Pláty necháme vychladnout.

3

Na přípravu krému nalijeme do kastrůlku 200 ml mléka a přivedeme k varu. Ve zbylém mléce rozmícháme Zlatý klas s cukrem. Nalijeme do vroucího mléka a povaříme asi 1 minutu. Za občasného zamíchání necháme krém zcela vychladnout. Krém, máslo a rum vyšleháme elektrickým ručním šlehačem na nejvyšším stupni dohladka. Do poloviny krému zamícháme kakao.

4

Pláty rozkrojíme na poloviny. Plát potřeme nejdříve tmavým krémem a zakryjeme druhým plátem. Druhý plát potřeme džemem a přiložíme třetí plát, který potřeme světlým krémem. Přiložíme poslední plát. Pláty zatížíme a nejlépe do druhého dne necháme v chladničce uležet.

5

Na ozdobení polevu připravíme podle návodu na obale s vodou nebo mlékem. Povrch moučníku potřeme a do podávání uchováváme v chladničce.

Nutriční hodnoty na recept Holandské řezy

na porci / kus na 100 g / ml
Energie 2227 kJ
532 kcal
1357 kJ
324 kcal
Tuky 25.53 g 15.57 g
Sacharidy 68.34 g 41.67 g
Bílkoviny 7.71 g 4.70 g
Souhlas se sledováním

Byli bychom rádi za váš souhlas, abychom my a naši partneři mohli používat soubory cookies a podobné technologie a mohli díky tomu pochopit, jak naše internetové stránky využíváte. Umožní nám to lépe porozumět vašemu uživatelskému chování a můžeme mu naše internetové stránky přizpůsobit. Dále bychom spolu s našimi partnery rádi používali tyto údaje pro vytváření personalizovaných nabídek na jejich platformách. Pokud s tím souhlasíte, klikněte, prosím, na „Souhlasím“. Podrobnější informace naleznete v našich Zásadách ochrany osobních údajů. Svůj názor můžete změnit kdykoliv.

Nezbytné funkce

K zajištění základních funkcí našich internetových stránek potřebujeme soubory cookies a podobné technologie. Patří sem např. uložení těchto nastavení. Je nezbytně nutné, abyste je nevypínali.

Vždy aktivní
Analýzy a personalizace

Dále bychom se rádi dozvěděli, jak využíváte naše internetové stránky, abychom je pro vás a ostatní uživatele mohli optimalizovat. Pro tento účel používáme soubory cookies a podobné technologie mapující chování uživatelů, což nám pomáhá vylepšit pro vás naši nabídku.

Ano

Odmítám

(Re-)Marketing / sdílení údajů se třetími stranami

Pro uzpůsobení našich marketingových kampaní vašim potřebám potřebujeme shromáždit údaje o tom, jak se na naše internetové stránky dostáváte a jak interagujete s našimi reklamami. Díky tomu pro vás můžeme vytvářet nejen lepší reklamy, ale také obsah. Naši marketingoví partneři tyto informace používají také ke svým vlastním účelům, např. k personalizaci vašeho účtu nebo profilu na jejich platformě.

Ano

Odmítám