COOKIES na webu DR. OETKER

Tento web uloží soubory cookies do Vašeho zařízení, aby umožnil lepší fungování stránek. Více informací zde.

HRK-HRK OLÉ koláč s meruňkami

(0)
4 2 5
Hodnocení Děkujeme za hodnocení!
    (Nepovedlo se)
    (Znám lepší)
    (Dobrůtka)
    (Skvělý recept)
    (Fantastické!)

HRK-HRK OLÉ koláč s meruňkami

asi 12 porcí

snadná příprava 40 minut

Přísady

Přísady

na recept HRK-HRK OLÉ koláč s meruňkami

Ještě potřebujeme:

dortová forma (Ø 26 cm)
uzavíratelnou nádobu (objem asi 3 l)

Na těsto:

3 ks vejce
120 g cukr
1 balíček Vanilínový cukr Dr. Oetker
150 g mouka polohrubá
0,5 balíčky Kypřicí prášek do pečiva Dr. Oetker

Na krém:

800 g kompot meruňkový (po odkapání)
250 ml smetana ke šlehání 33%
1 balíček Smeta-fix Dr. Oetker
1 balíček Crème Olé vanilka příchuť Dr. Oetker
1 balíček Dort-želé čiré Dr. Oetker
250 ml voda
3 PL cukr

preparation

příprava

1

Na přípravu těsta vyšleháme vejce s cukrem a vanilínovým cukrem elektrickým ručním šlehačem na nejvyšším stupni do pěny.

2

Zlehka ručně vmícháme mouku smíchanou s kypřícím práškem a vypracujeme dohladka.Těsto vylijeme do vymazané a moukou vysypané dortové formy. Vložíme do předehřáté trouby a pečeme.

Elektrická trouba: 200 °C

Horkovzdušná trouba: 180 °C

Doba pečení: asi 12 minut

3

Na přípravu krému slijeme šťávu z kompotu a meruňky necháme na sítku dobře odkapat. Do uzavíratelné nádoby vlijeme smetanu šťávu z kompotu, smetanu ke šlehání, créme olé a smeta-fix. Nádobu pevně uzavřeme a "hrkáme" (třeseme) dokud se suroviny nespojí v krém. Vzniklý krém nalijeme na korpus a rovnoměrně rozetřeme. Poklademe meruňkami.

4

Dort-želé připravíme s vodou a cukrem podle návodu na obale, nalijeme na meruňky v tenké vrstvě a necháme ztuhnout.

Nutriční hodnoty na recept HRK-HRK OLÉ koláč s meruňkami

na porci / kus na 100 g / ml
Energie 1072 kJ
256 kcal
678 kJ
162 kcal
Tuky 8.75 g 5.54 g
Sacharidy 40.94 g 25.91 g
Bílkoviny 4.05 g 2.56 g
Výrobky Dr. Oetker použité v receptu:

Pro více informací klikněte na výrobek