Flag

Hruškovo-makový bábovkový závin

12 porcí
Jednoduché
95
Vláčná bábovka pro milovníky hrušek a máku k příjemné kávičce.
Přísady
Příprava
Picture -
Picture -
OHODNOŤTE TENTO RECEPT
Jak se tento recept povedl?

Související recepty

Picture - Hero image

Přísady

Na náplň
460 gkompot hruškový (po odkapání)
1 balíčekMaková náplň Dr. Oetker
75 gsemínka slunečnicová loupaná
1 balíčekVanilínový cukr Dr. Oetker
1 KLAroma mandlové Dr. Oetker
3 PLmed tekutý
2 zarovnané PLovesné vločky
100 mlšťáva z kompotu podle potřeby
Na těsto
500 ghladká mouka
0,5 balíčkyKypřicí prášek do pečiva Dr. Oetker
2 zarovnaná KLcukr
1 zarovnaná KLsůl
250 gtvaroh polotučný
160 mlolej
160 mlmléko polotučné
Na ozdobení
trochumoučkový cukr
Ještě potřebujeme
forma na bábovku (Ø 23 cm)
Picture - Maková náplň Dr. Oetker
Picture - Vanilínový cukr Dr. Oetker
Picture - Aroma mandlové Dr. Oetker
Picture - Kypřicí prášek do pečiva Dr. Oetker
1

Na přípravu náplně necháme kompot na sítku důkladně odkapat a šťávu přitom zachytíme. V míse smícháme makovou náplň se slunečnicí, vanilínovým cukrem, aroma, medem, vločkami a šťávou z kompotu (tekutinu přizpůsobíme podle návodu na obale zakoupené makové náplně). Nakonec vmícháme odkapané nadrobno nakrájené hrušky.

2

Na přípravu těsta v míse smícháme mouku s kypřicím práškem, cukrem a solí. Přidáme tvaroh, olej a mléko a ručně vypracujeme hladké těsto.  Na pomoučené pracovní ploše těsto pomocí válečku vyválíme na plát 30 x 40 cm. Náplň rovnoměrně rozetřeme na plát a necháme asi 2 cm volné okraje. Plát zavineme s kratší strany a vložíme do vymazané a moukou vysypané formy spojem nahoru. Vložíme do předehřáté trouby a pečeme.

Doba pečení: 60 minut

Elektrická trouba: 170 °C

Horkovzdušná trouba: 150 °C

3

Bábovku necháme zchladnout a poté ji opatrně vyklopíme. Nakonec posypeme moučkovým cukrem.