Flag

Išelské dortíčky

asi 25 kusů
Jednoduché
50
Rakouská speciality na vánoční stůl s Vanilkovým cukrem Dr. Oetker.
Přísady
Příprava
Picture -
Picture -
OHODNOŤTE TENTO RECEPT
Jak se tento recept povedl?

Související recepty

Picture - Hero image

Přísady

Na těsto
200 ghladká mouka
1 KLKypřicí prášek do pečiva Dr. Oetker
100 gmoučkový cukr
1 balíčekVanilkový cukr Dr. Oetker
špetkasůl
100 gmandle oloupané nastrouhané
180 gmáslo změklé
Na slepení
5 PLdžem meruňkový
Na polití a ozdobení
1 balíčekPoleva tmavá Dr. Oetker
trochupistácie loupané (celé nebo nasekané)
Ještě potřebujeme
kulatá formička na vykrajování (Ø 5 cm)
2 ksplech na pečení
Picture - Kypřicí prášek do pečiva Dr. Oetker
Picture - Vanilkový cukr Dr. Oetker
Picture - Poleva tmavá Dr. Oetker
1

Na přípravu těsta v míse smícháme mouku s kypřicím práškem, cukrem, vanilkovým cukrem, solí a mandlemi. Přidáme máslo a ručně vypracujeme hladké těsto. Těsto zabalíme do potravinářské fólie a uložíme asi na 20 minut do chladničky. Na pomoučené pracovní ploše těsto pomocí válečku vyválíme na plát o tloušťce asi 5 mm a pomocí vykrajovátka vykrájíme kolečka. Naneseme je na plechy vyložené papírem na pečení. Vložíme do předehřáté trouby a pečeme.

Doba pečení: asi 10 minut

Elektrická trouba: 180 °C

Horkovzdušná trouba: 160 °C

2

Kolečka necháme vychladnout a poté slepujeme k sobě džemem.

3

Polevu rozpustíme podle návodu na obale a povrch koleček do ní namočíme. Dozdobíme pistáciemi a necháme ztuhnout.