Flag

Hruškový tart s javorovým sirupem

12 porcí
Jednoduché
70
Nezaměnitelná kombinace hrušek, vanilky a javorového sirupu v tomto chutném tartu.
Přísady
Příprava
Picture -
Picture -
OHODNOŤTE TENTO RECEPT
Jak se tento recept povedl?

Související recepty

Picture - Hero image

Přísady

Na korpus
400 glistové těsto
Na náplň
100 gmáslo
180 mljavorový sirup
2 KLVanilková pasta Dr. Oetker
1 zarovnaná KLskořice mletá
4 kshrušky (oloupané a na plátky nakrájené)
80 gořechy pekanové nasekané
1 balíčekTřtinový cukr s rumovou příchutí Dr. Oetker
Ještě potřebujeme
koláčová forma (Ø 31 cm)
Picture - Vanilková pasta Dr. Oetker
Picture - Třtinový cukr s rumovou příchutí Dr. Oetker
1

Na přípravu korpusu na pomoučené pracovní ploše vyválíme pomocí válečku listové těsto na plát o Ø  34 cm. Těsto naneseme na dno a okraje vymazané formy a vidličkou na několika místech propícháme.

2

Na přípravu náplně v kastrůlku rozpustíme máslo. Přidáme javorový sirup, vanilkovou pastu a skořici a asi 2 minuty povaříme. Na těsto naskládáme očištěné na plátky nakrájené hrušky a posypeme ořechy. Naneseme rovnoměrně náplň a povrch posypeme třtinovým cukrem. Vložíme do předehřáté trouby a pečeme.

Doba pečení: 35 minut

Elektrická trouba: 190 °C

Horkovzdušná trouba: 170 °C

3

Koláč necháme vychladnout.