Flag

Jablečný kompot

asi 3 sklenice (à 400 ml)
Jednoduché
30
Kompot z jablek můžete jednoduše připravit díky Kyselině citrónové Dr. Oetker.
Přísady
Příprava
Náš tip
Kompot můžete připravit i bez kyseliny citrónové a pomůcky, v takovém případě doporučujeme zavařeninu sterilizovat.
Náš tip
Sklenice naplňte až po okraj a uchovávejte v chladu a temnu. Ve vzduchotěsně uzavřených sklenicích vydrží kompot až šest měsíců.
Náš tip
Pokud jsou jablka příliš kyselá, můžete kompot přisladit.
Náš tip
Po otevření zkonzumujte do 24 hodin.
Picture -
Picture -
OHODNOŤTE TENTO RECEPT
Jak se tento recept povedl?

Související recepty

Picture - Hero image

Přísady

Přísady
1 kgjablek (čistá hmotnost)
2 KLVanilková pasta Dr. Oetker
250 mlšťáva jablečná
2 zarovnané KLKyselina citrónová Dr. Oetker 20 g
50 gcukr
na špičku nožePomůcka ke konzervování Dr. Oetker (2x)
Picture - Vanilková pasta Dr. Oetker
Picture - Kyselina citrónová Dr. Oetker 20 g
Picture - Pomůcka ke konzervování Dr. Oetker (2x)
1

Příprava jablek

Jablka oloupeme, rozčtvrtíme, pokrájíme nadrobno a odvážíme 1 kg.

2

Vaření kompotu

Ve velkém hrnci přivedeme do varu jablka s vanilkovou pastou, jablečnou šťávou, Kyselinou citrónovou, cukrem a Pomůckou ke konzervování a za stálého míchání dusíme přibližně 5 minut. Jablečným kompotem ihned plníme připravené sklenice až po okraj. Sklenice uzavřeme víčky, otočíme a asi 5 minut necháme stát na víčkách.

Náš tip

  • Kompot můžete připravit i bez kyseliny citrónové a pomůcky, v takovém případě doporučujeme zavařeninu sterilizovat.
  • Sklenice naplňte až po okraj a uchovávejte v chladu a temnu. Ve vzduchotěsně uzavřených sklenicích vydrží kompot až šest měsíců.
  • Pokud jsou jablka příliš kyselá, můžete kompot přisladit.
  • Po otevření zkonzumujte do 24 hodin.