
Jahodovo-fíkový džem
5 sklenic (à 200 ml)
Jednoduché
40
Jahodovo-fíkový džem na všestranné použití, který si rychle a jednoduše připravíte s pomocí želírovacího cukru se stévií Dr. Oetker
Přísady
Příprava
Přísady
Přísady
350 g
jahody (očištěné a nakrájené na malé kousky)
350 g
fíky (očištěné a nakrájené na malé kousky)
1 balíček
1 zarovnaná KL
Příprava:
Příprava :
40 min
1
Na přípravu džemu vložíme ovoce do hrnce. Přidáme Želírovací cukr se stévií, vanilkovou pastu a kyselinu a dobře promícháme. Za stálého míchání přivedeme do varu a důkladně povaříme minimálně 5 minut.
2
Na talířek kápneme 1-2 KL právě svařeného džemu. Pokud je po vychladnutí málo tuhý, vmícháme 2 zarovnané KL Kyseliny citrónové Dr.Oetker.
3
Odebereme případnou pěnu a ihned plníme do připravených sklenic až po okraj. Uzavřeme víčkem, sklenice obrátíme dnem vzhůru a asi 5 minut necháme stát na víčku.
OHODNOŤTE TENTO RECEPT
Jak se tento recept povedl?
OHODNOŤTE TENTO RECEPT
Jak se tento recept povedl?
Související recepty
Malinový topping![]()

35 MinJednoduché
Malinový topping
35 MinJednoduché
Malinový topping
Broskvové čatní s fenyklem a tymiánem![]()

40 MinJednoduché
Broskvové čatní s fenyklem a tymiánem
40 MinJednoduché
Broskvové čatní s fenyklem a tymiánem
Jablečné želé s limetkou a mátou![]()

10 MinJednoduché
Jablečné želé s limetkou a mátou
10 MinJednoduché
Jablečné želé s limetkou a mátou
Jahodovo-lipové želé![]()

40 MinJednoduché
Jahodovo-lipové želé
40 MinJednoduché
Jahodovo-lipové želé
Jahodovo-banánový džem![]()

20 MinJednoduché
Jahodovo-banánový džem
20 MinJednoduché
Jahodovo-banánový džem
Jahodovo-grepový džem![]()

40 MinJednoduché
Jahodovo-grepový džem
40 MinJednoduché
Jahodovo-grepový džem
Dýňový základní džem![]()

40 MinJednoduché
Dýňový základní džem
40 MinJednoduché
Dýňový základní džem