Flag

Jablkovo-skořicový závin s ořechy

asi 8 porcí
Jednoduché
80
Kombinace, která neomrzí! Závin s Premium Pudingem Jablko a Skořice od Dr. Oetkera.
Přísady
Příprava
Picture -
Picture -
OHODNOŤTE TENTO RECEPT
Jak se tento recept povedl?

Související recepty

Picture - Hero image

Přísady

Na těsto
1 balenílistové těsto
Na jablečnou náplň
2 - 3 ksjablek
2 PLcukr krystal
2 PLhladká mouka
0,5 KLskořice
1 balíčekPremium Puding Jablko & Skořice Dr. Oetker
500 mlmléko polotučné
4 PLcukr
Na ořechovou náplň
0,5 skleniceořechy vlašské
3 zarovnané PLcukr třtinový
2 zarovnané PLcukr krystal
2 PLstrouhanka nebo rozdrcené máslové sušenky
Na potření
1 ksvejce slepičí
1 KLvoda
Ještě potřebujeme
plech na pečení
1

Troubu předehřejeme na 180 °C a těsto rozdělíme na 2 části a rozválíme.

2

Jablka očistíme a nakrájíme na malé kostky. Dáme do mísy a smícháme s cukrem, moukou, skořicí a necháme cca na 20 min odležet, aby pustily šťávu, kterou potom vymačkáme.

3

Smícháme vlašské ořechy s cukrem a strouhankou nebo rozdrcenými sušenkami.

4

Uvaříme Premium Puding podle návodu na obale.

5

Na rozválený plát rozetřeme polovinu pudingu, navrstvíme ořechovou směs, navrch dáme jablka a zavineme do závinu.

6

Záviny přendáme na plech vyložený papírem na pečení, potřeme vajíčkem rozmíchaným s vodou a ostrým nožem uděláme zářezy. 

7

Pečeme cca 40 min dozlatova. 

Doba pečení: asi 40 minut

Elektrická trouba: 200 °C

Horkovzdušná trouba: 180 °C

8

Vrch můžeme posypat moučkovým cukrem.