COOKIES na webu DR. OETKER

Tento web uloží soubory cookies do Vašeho zařízení, aby umožnil lepší fungování stránek. Více informací zde.

COOKIES na webu DR. OETKER

Tento web uloží soubory cookies do Vašeho zařízení, aby umožnil lepší fungování stránek. Více informací zde.

Jablkovo-skořicový závin s ořechy

(0)
0 0 5
Hodnocení Děkujeme za hodnocení!
    (Nepovedlo se)
    (Znám lepší)
    (Dobrůtka)
    (Skvělý recept)
    (Fantastické!)

Kombinace, která neomrzí! Závin s Premium Pudingem Jablko a Skořice od Dr. Oetkera.

asi 8 porcí

snadná příprava 60 minut

Přísady

Přísady

na recept Jablkovo-skořicový závin s ořechy

Na těsto:

1 balení listové těsto

Na jablečnou náplň:

2 - 3 ks jablek
2 PL cukr krystal
2 PL hladká mouka
0,5 KL skořice
1 balíček Premium Puding Jablko & Skořice Dr. Oetker
500 ml mléko polotučné
4 PL cukr

Na ořechovou náplň:

0,5 sklenice ořechy vlašské
3 zarovnaná PL cukr třtinový
2 zarovnaná PL cukr krystal
2 PL strouhanka nebo rozdrcené máslové sušenky

Na potření:

1 ks vejce
1 KL voda

Ještě potřebujeme:

plech na pečení

preparation

příprava

1

Troubu předehřejeme na 180 °C a těsto rozdělíme na 2 části a rozválíme.

2

Jablka očistíme a nakrájíme na malé kostky. Dáme do mísy a smícháme s cukrem, moukou, skořicí a necháme cca na 20 min odležet, aby pustily šťávu, kterou potom vymačkáme.

3

Smícháme vlašské ořechy s cukrem a strouhankou nebo rozdrcenými sušenkami.

4

Uvaříme Premium Puding podle návodu na obale.

5

Na rozválený plát rozetřeme polovinu pudingu, navrstvíme ořechovou směs, navrch dáme jablka a zavineme do závinu.

6

Záviny přendáme na plech vyložený papírem na pečení, potřeme vajíčkem rozmíchaným s vodou a ostrým nožem uděláme zářezy. 

7

Pečeme cca 40 min dozlatova. 

Elektrická trouba: 200 °C

Horkovzdušná trouba: 180 °C

Plynová trouba: 200 °C

Doba pečení: asi 40 minut

8

Vrch můžeme posypat moučkovým cukrem.

Nutriční hodnoty na recept Jablkovo-skořicový závin s ořechy

na porci / kus na 100 g / ml
Energie 959 kJ
229 kcal
842 kJ
201 kcal
Tuky 9.93 g 8.71 g
Sacharidy 29.95 g 26.27 g
Bílkoviny 5.75 g 5.04 g