COOKIES na webu DR. OETKER

Tento web uloží soubory cookies do Vašeho zařízení, aby umožnil lepší fungování stránek. Více informací zde.

Jablkovo-skořicový závin s ořechy

(0)
0 0 5
Hodnocení Děkujeme za hodnocení!
    (Nepovedlo se)
    (Znám lepší)
    (Dobrůtka)
    (Skvělý recept)
    (Fantastické!)

Kombinace, která neomrzí! Závin s Premium Pudingem Jablko a Skořice od Dr. Oetkera.

asi 8 porcí

snadná příprava 60 minut

Přísady

Přísady

na recept Jablkovo-skořicový závin s ořechy

Na těsto:

1 balení listové těsto

Na jablečnou náplň:

2 - 3 ks jablek
2 PL cukr krystal
2 PL hladká mouka
0,5 KL skořice
1 balíček Premium Puding Jablko & Skořice Dr. Oetker
500 ml mléko polotučné
4 PL cukr

Na ořechovou náplň:

0,5 sklenice ořechy vlašské
3 zarovnaná PL cukr třtinový
2 zarovnaná PL cukr krystal
2 PL strouhanka nebo rozdrcené máslové sušenky

Na potření:

1 ks vejce
1 KL voda

Ještě potřebujeme:

plech na pečení

preparation

příprava

1

Troubu předehřejeme na 180 °C a těsto rozdělíme na 2 části a rozválíme.

2

Jablka očistíme a nakrájíme na malé kostky. Dáme do mísy a smícháme s cukrem, moukou, skořicí a necháme cca na 20 min odležet, aby pustily šťávu, kterou potom vymačkáme.

3

Smícháme vlašské ořechy s cukrem a strouhankou nebo rozdrcenými sušenkami.

4

Uvaříme Premium Puding podle návodu na obale.

5

Na rozválený plát rozetřeme polovinu pudingu, navrstvíme ořechovou směs, navrch dáme jablka a zavineme do závinu.

6

Záviny přendáme na plech vyložený papírem na pečení, potřeme vajíčkem rozmíchaným s vodou a ostrým nožem uděláme zářezy. 

7

Pečeme cca 40 min dozlatova. 

Elektrická trouba: 200 °C

Horkovzdušná trouba: 180 °C

Plynová trouba: 200 °C

Doba pečení: asi 40 minut

8

Vrch můžeme posypat moučkovým cukrem.

Nutriční hodnoty na recept Jablkovo-skořicový závin s ořechy

na porci / kus na 100 g / ml
Energie 959 kJ
229 kcal
842 kJ
201 kcal
Tuky 9.93 g 8.71 g
Sacharidy 29.95 g 26.27 g
Bílkoviny 5.75 g 5.04 g