Flag

Jablkový crumble s melasou

4 porce
Jednoduché
45
Dokonalé spojení jablek a Třtinového cukru karamelového Dr. Oetker s křupavou zapečenou drobenkou.
Přísady
Příprava
Picture -
Picture -
OHODNOŤTE TENTO RECEPT
Jak se tento recept povedl?

Související recepty

Picture - Hero image

Přísady

Na náplň
3 ksjablek velká
citrónová šťáva z půlky citrónu
1 balíčekFinesse citrónová kůra strouhaná Dr. Oetker
1 zarovnaná KLskořice mletá
na špičku nožekardamom drcený
špetkasůl
2 zarovnaných KLGustin bez lepku Dr. Oetker
2 balíčkyTřtinový cukr karamelový Dr. Oetker
2 KLmelasa
Na drobenku
60 gkokos strouhaný
40 govesné vločky
1 balíčekTřtinový cukr karamelový Dr. Oetker
na špičku nožekardamom drcený
1 zarovnaná KLskořice mletá
špetkasůl
0,5 KLKypřicí prášek do pečiva Dr. Oetker
60 gmáslo
Ještě potřebujeme
4 kskeramické zapékací misky (ø 10 cm)
Picture - Finesse citrónová kůra strouhaná Dr. Oetker
Picture - Gustin bez lepku Dr. Oetker
Picture - Třtinový cukr karamelový Dr. Oetker
Picture - Třtinový cukr karamelový Dr. Oetker
Picture - Kypřicí prášek do pečiva Dr. Oetker
1

Na přípravu náplně jablka zbavíme jadřinců a i se slupkou je nakájíme na malé kousky. Vložíme je do misky a zakapeme citrónovou šťávou. Přidáme kůru, skořici, kardamom, sůl, škrob, třtinové cukry a melasu a důkladně promícháme. Směs rozdělíme do máslem vymazaných zapékacích misek.

2

Na přípravu drobenky v míse smícháme kokos, vločky, třtinový cukr, kardamom, skořici, sůl a kypřicí prášek. Přidáme máslo a ručně vypracujeme na drobenku. Drobenku naneseme na povrch náplně. Vložíme do předehřáté trouby a pečeme.

Doba pečení: 30 minut

Elektrická trouba: 180 °C

Horkovzdušná trouba: 160 °C

3

Upečené crumble podáváme nejlépe teplé.