COOKIES na webu DR. OETKER

Tento web uloží soubory cookies do Vašeho zařízení, aby umožnil lepší fungování stránek. Více informací zde.

Jablkový crumble s melasou

(0)
5 1 5
Hodnocení Děkujeme za hodnocení!
    (Nepovedlo se)
    (Znám lepší)
    (Dobrůtka)
    (Skvělý recept)
    (Fantastické!)

Dokonalé spojení jablek a Třtinového cukru karamelového Dr. Oetker s křupavou zapečenou drobenkou.

4 porce

snadná příprava 15 minut

Přísady

Přísady

na recept Jablkový crumble s melasou

Na náplň:

3 ks jablek velká
citrónová šťáva z půlky citrónu
1 balíček Finesse citrónová kůra strouhaná Dr. Oetker
1 zarovnaná KL skořice mletá
na špičku nože kardamom drcený
špetka sůl
2 zarovnaných KL Gustin bez lepku Dr. Oetker
2 balíčky Třtinový cukr karamelový Dr. Oetker
2 KL melasa

Na drobenku:

60 g kokos strouhaný
40 g ovesné vločky
1 balíček Třtinový cukr karamelový Dr. Oetker
na špičku nože kardamom drcený
1 zarovnaná KL skořice mletá
špetka sůl
0,5 KL Kypřicí prášek do pečiva Dr. Oetker
60 g máslo

Ještě potřebujeme:

4 ks keramické zapékací misky (ø 10 cm)

preparation

příprava

1

Na přípravu náplně jablka zbavíme jadřinců a i se slupkou je nakájíme na malé kousky. Vložíme je do misky a zakapeme citrónovou šťávou. Přidáme kůru, skořici, kardamom, sůl, škrob, třtinové cukry a melasu a důkladně promícháme. Směs rozdělíme do máslem vymazaných zapékacích misek.

2

Na přípravu drobenky v míse smícháme kokos, vločky, třtinový cukr, kardamom, skořici, sůl a kypřicí prášek. Přidáme máslo a ručně vypracujeme na drobenku. Drobenku naneseme na povrch náplně. Vložíme do předehřáté trouby a pečeme.

Elektrická trouba: 180 °C

Horkovzdušná trouba: 160 °C

Plynová trouba: 180 °C

Doba pečení: 30 minut

3

Upečené crumble podáváme nejlépe teplé.

Nutriční hodnoty na recept Jablkový crumble s melasou

na porci / kus na 100 g / ml
Energie 1306 kJ
312 kcal
2072 kJ
495 kcal
Tuky 22.74 g 36.09 g
Sacharidy 29.36 g 46.61 g
Bílkoviny 2.50 g 3.97 g
Výrobky Dr. Oetker použité v receptu:

Pro více informací klikněte na výrobek