Flag

Pistáciové rohlíčky

50 - 60 kusů
Jednoduché
35
Pro milovníky pistácií a vánočních rohlíčků. To musíte určitě vyzkoušet!
Přísady
Příprava
Náš tip
Ještě teplé můžeme také obalit v moučkovém cukru. V dobře uzavíratelné nádobě rohlíčky vydrží přibližně asi dva týdny.
Picture -
Picture -
OHODNOŤTE TENTO RECEPT
Jak se tento recept povedl?

Související recepty

Picture - Hero image

Přísady

Na těsto
250 ghladká mouka
0,5 balíčkyPremium Puding Jemná Pistácie Dr. Oetker
na špičku nožeKypřicí prášek do pečiva Dr. Oetker
100 gmoučkový cukr
0,5 KLHolandské kakao Dr. Oetker prosáté
2 zarovnaná KLskořice mletá
100 gpistácie mleté pražené
1 KLVanilková pasta Dr. Oetker
170 gmáslo změklé
1 ksvejce slepičí
Na ozdobení
30 gpistácie nasekané
Ještě potřebujeme
2 ksplech na pečení (30 x 40 cm)
Picture - Premium Puding Jemná Pistácie Dr. Oetker
Picture - Kypřicí prášek do pečiva Dr. Oetker
Picture - Holandské kakao Dr. Oetker prosáté
Picture - Vanilková pasta Dr. Oetker
1

Na přípravu těsta v míse smícháme mouku s pudingem, kypřicím práškem, cukrem, kakaem, skořicí a ořechy. Přidáme pastu, máslo a vejce a ručně vypracujeme dohladka. Zabalíme do potravinářské fólie a uložíme asi na 40 minut do chladničky.

2

Na pracovní ploše vyválíme z těsta váleček, který nožem nakrájíme na asi 50 až 60 stejných kousků. Jednotlivé kousky vyválíme do tvaru rohlíčku v nasekaných pistáciích a položíme na pečící papír. Vložíme do předehřáté trouby a pečeme.

Doba pečení: 10 minut

Elektrická trouba: 180 °C

Horkovzdušná trouba: 160 °C

3

Upečené rohlíčky necháme vychladnout.

Náš tip

  • Ještě teplé můžeme také obalit v moučkovém cukru. V dobře uzavíratelné nádobě rohlíčky vydrží přibližně asi dva týdny.