COOKIES na webu DR. OETKER

Tento web uloží soubory cookies do Vašeho zařízení, aby umožnil lepší fungování stránek. Více informací zde.

Jablkový dort

(0)
0 0 5
Hodnocení Děkujeme za hodnocení!
    (Nepovedlo se)
    (Znám lepší)
    (Dobrůtka)
    (Skvělý recept)
    (Fantastické!)

Podzimní dort s jablky, lehkým pudingem a kakaovým korpusem.

12 porcí

střední obtížnost 60 minut

Přísady

Přísady

na recept Jablkový dort

Na těsto:

4 ks vejce
125 g cukr
1 balíček Vanilínový cukr Dr. Oetker
100 g hladká mouka
25 g Solamyl bez lepku Dr. Oetker
10 g Holandské kakao Dr. Oetker prosáté
1,5 KL Kypřicí prášek do pečiva Dr. Oetker
1 zarovnaná KL skořice mletá

Na náplň:

1 balení Originál Puding vanilka příchuť Dr. Oetker
2 zarovnaná PL cukr
500 ml džus jablečný
200 g jablek oloupaná a najemno nakrájená
250 g máslo změklé

Na ozdobení:

2 ks jablek
citrónová šťáva z jednoho citrónu
1 balíček Dort-želé čiré Dr. Oetker
250 ml džus jablečný

Ještě potřebujeme:

dortová forma (Ø 26 cm)
elektrický ruční šlehač

preparation

příprava

1

Na přípravu v míse vyšleháme vejce s cukrem a vanilínovým cukrem elektrickým ručním šlehačem na nejvyšším stupni do pěny. Přidáme mouku smíchanou se škrobem, kakaem, kypřicím práškem a skořicí a vymícháme dohladka. Těsto naneseme do vymazané a moukou vysypané formy a uhladíme. Vložíme do předehřáté trouby a pečeme.

Elektrická trouba: 180 °C

Horkovzdušná trouba: 160 °C

Plynová trouba: 180 °C

Doba pečení: 30 minut

2

Korpus necháme vychladnout. Poté korpus jednou podélně rozřízneme.

3

Na přípravu náplně uvaříme puding podle návodu na obale s cukrem,  jen místo mléka ho uvaříme s džusem. V míse vyšleháme elektrickým ručním šlehačem máslo. Do mírně vychladlého  pudingu postupně zašleháme máslo, vmícháme jablka a necháme zchladnout. Spodní díl korpusu potřeme polovinou náplně a  zakryjeme vrchním dílem. Zbylou náplní potřeme povrch dortu.

4

Na ozdobení oloupeme jablka,  nakrájíme je na tenké plátky a ponoříme do citronové šťávy. Plátky naneseme ozdobně na povrch dortu. Dort-želé s jablečným džusem uvaříme podle návodu na obale a zalijeme plátky jablek. Dort uložíme do chladničky ztuhnout.

Nutriční hodnoty na recept Jablkový dort

na porci / kus na 100 g / ml
Energie 1432 kJ
342 kcal
946 kJ
226 kcal
Tuky 19.79 g 13.11 g
Sacharidy 37.64 g 24.93 g
Bílkoviny 4.06 g 2.69 g