Jablkový koláč s mandlovým krémem

(0)
Hodnocení Děkujeme za hodnocení!
    (Nepovedlo se)
    (Znám lepší)
    (Dobrůtka)
    (Skvělý recept)
    (Fantastické!)

Voňavý zákusek plný podzimních jablek a mandlí.

asi 24 porcí

střední obtížnost 25 minut

Přísady:

Přísady:

na recept Jablkový koláč s mandlovým krémem

Na těsto:

350 g mouka polohrubá
0,5 balíčku Kypřicí prášek do pečiva Dr. Oetker
100 g cukr
1 balíček Vanilínový cukr Dr. Oetker
špetka sůl
50 g mandle loupané mleté
150 g máslo nebo margarín
2 ks vejce

Na náplň a posypání:

1,5 kg jablek
citrónová šťáva z 2 citrónů
300 g máslo změklé
200 g cukr
2 balíčky Vanilínový cukr Dr. Oetker
2 ks vejce
1 balíček Finesse citrónová kůra strouhaná Dr. Oetker
80 ml mandlový likér
200 g mouka polohrubá
500 ml smetana ke šlehání 33%
50 g mandlové třísky oloupané
1 balíček Skořicový cukr Dr. Oetker

Ještě potřebujeme:

elektrický ruční šlehač
plech na pečení s vyšším okrajem (30 x 40 cm)

preparation

příprava

1

Na přípravu těsta v míse smícháme mouku s kypřicím práškem, cukrem, vanilínovým cukrem, solí a mandlemi. Přidáme máslo nebo margarín a vejce a ručně vypracujeme na hladké těsto. Těsto zabalíme do potravinářské fólie a uložíme asi na 30 minut do chladničky. Těsto na pomoučené pracovní ploše pomocí válečku vyválíme na plát 30 x 40 cm a přeneseme do vymazaného a moukou vysypaného plechu. Na několika místech těsto propícháme vidličkou. Vložíme do předehřáté trouby a pečeme.

Elektrická trouba: 180 °C

Horkovzdušná trouba: 160 °C

Plynová trouba: 180 °C

Doba pečení: asi 15 minut

2

Na přípravu náplně oloupeme jablka, odstraníme jádřince a nakrájíme na tenké plátky. Plátky jablek pokapeme citrónovou šťávou. V míse vyšleháme máslo s cukrem a vanilínovým cukrem elektrickým ručním šlehačem na nejvyšším stupni dohladka. Přidáme vejce, kůru, likér a mouku a vymícháme dohladka. Smetanu vyšleháme dotuha a vmícháme do směsi. Náplň naneseme na upečený plát a uhladíme. Na povrch naskládáme plátky jablek, posypeme mandlovými třískami a vložíme do trouby a pečeme při stejné teplotě jako v bodě 1.

Doba pečení: asi 20 - 30 minut

3

Teplý koláč posypeme skořicovým cukrem a necháme vychladnout.

Nutriční hodnoty na recept Jablkový koláč s mandlovým krémem

na porci / kus na 100 g / ml
Energie 1767 kJ
422 kcal
1114 kJ
266 kcal
Tuky 26.07 g 16.40 g
Sacharidy 44.01 g 27.68 g
Bílkoviny 5.15 g 3.24 g
Souhlas se sledováním

Byli bychom rádi za váš souhlas, abychom my a naši partneři mohli používat soubory cookies a podobné technologie a mohli díky tomu pochopit, jak naše internetové stránky využíváte. Umožní nám to lépe porozumět vašemu uživatelskému chování a můžeme mu naše internetové stránky přizpůsobit. Dále bychom spolu s našimi partnery rádi používali tyto údaje pro vytváření personalizovaných nabídek na jejich platformách. Pokud s tím souhlasíte, klikněte, prosím, na „Souhlasím“. Podrobnější informace naleznete v našich Zásadách ochrany osobních údajů. Svůj názor můžete změnit kdykoliv.

Nezbytné funkce

K zajištění základních funkcí našich internetových stránek potřebujeme soubory cookies a podobné technologie. Patří sem např. uložení těchto nastavení. Je nezbytně nutné, abyste je nevypínali.

Vždy aktivní
Analýzy a personalizace

Dále bychom se rádi dozvěděli, jak využíváte naše internetové stránky, abychom je pro vás a ostatní uživatele mohli optimalizovat. Pro tento účel používáme soubory cookies a podobné technologie mapující chování uživatelů, což nám pomáhá vylepšit pro vás naši nabídku.

Ano

Odmítám

(Re-)Marketing / sdílení údajů se třetími stranami

Pro uzpůsobení našich marketingových kampaní vašim potřebám potřebujeme shromáždit údaje o tom, jak se na naše internetové stránky dostáváte a jak interagujete s našimi reklamami. Díky tomu pro vás můžeme vytvářet nejen lepší reklamy, ale také obsah. Naši marketingoví partneři tyto informace používají také ke svým vlastním účelům, např. k personalizaci vašeho účtu nebo profilu na jejich platformě.

Ano

Odmítám