COOKIES na webu DR. OETKER

Tento web uloží soubory cookies do Vašeho zařízení, aby umožnil lepší fungování stránek. Více informací zde.

Jahodová želé bábovka

(0)
5 2 5
Hodnocení Děkujeme za hodnocení!
    (Nepovedlo se)
    (Znám lepší)
    (Dobrůtka)
    (Skvělý recept)
    (Fantastické!)

Lehký, osvěžující letní dezert s Dort-želé červeným Dr. Oetker a čerstvými jahodami pro děti i dospělé. Ideální pro každou zahradní párty.

asi 12 porcí

snadná příprava 20 minut

Přísady

Přísady

na recept Jahodová želé bábovka

Přísady:

500 g jahody čerstvé
2 balíčky Dort-želé červené Dr. Oetker
4 zarovnaných PL cukr
400 g zakysaná smetana
200 g jogurt bílý polotučný
50 g moučkový cukr
1 balení Třtinový cukr citrónový Dr. Oetker
2 balíčky Finesse citrónová kůra strouhaná Dr. Oetker
2 balíčky Želatinový ztužovač Dr. Oetker
200 ml voda

Ještě potřebujeme:

ponorný mixér
forma silikonová na bábovku

preparation

příprava

1

Na přípravu bábovky v hrnci rozmixujeme jahody pomocí ponorného mixéru,  přidáme dort-želé,  4 PL cukru a za stálého míchání přivedeme do varu. Vaříme asi  1 minutu. Želé naplníme do poloviny bábovky a necháme v chladničce ztuhnout.

2

V míse smícháme zakysanou smetanu s jogurtem, moučkovým cukrem, třtinovým cukrem a  citrónovou kůrou. Želatinový ztužovač připravíme s vodou podle návodu na obale a ihned vmícháme do směsi. Připravenou směs dáme do bábovky na ztuhlé želé a vložíme do chladničky alespoň na 1 hodinu ztuhnout.

3

Bábovku opatrně vyklopíme a servírujeme.

Nutriční hodnoty na recept Jahodová želé bábovka

na porci / kus na 100 g / ml
Energie 632 kJ
151 kcal
486 kJ
116 kcal
Tuky 5.44 g 4.19 g
Sacharidy 23.44 g 18.03 g
Bílkoviny 3.27 g 2.51 g