Flag

Jahodová želé bábovka

asi 12 porcí
Jednoduché
20
Lehký, osvěžující letní dezert s Dort-želé červeným Dr. Oetker a čerstvými jahodami pro děti i dospělé. Ideální pro každou zahradní párty.
Přísady
Příprava
Picture -
Picture -
OHODNOŤTE TENTO RECEPT
Jak se tento recept povedl?

Související recepty

Picture - Hero image

Přísady

Přísady
500 gjahody čerstvé
2 balíčkyDort-želé červené Dr. Oetker
4 zarovnaných PLcukr
400 gzakysaná smetana
200 gjogurt bílý polotučný
50 gmoučkový cukr
1 baleníTřtinový cukr citrónový Dr. Oetker
2 balíčkyFinesse citrónová kůra strouhaná Dr. Oetker
2 balíčkyŽelatinový ztužovač Dr. Oetker
200 mlvoda
Ještě potřebujeme
ponorný mixér
forma silikonová na bábovku
Picture - Dort-želé červené Dr. Oetker
Picture - Třtinový cukr citrónový Dr. Oetker
Picture - Finesse citrónová kůra strouhaná Dr. Oetker
Picture - Želatinový ztužovač Dr. Oetker
1

Na přípravu bábovky v hrnci rozmixujeme jahody pomocí ponorného mixéru,  přidáme dort-želé,  4 PL cukru a za stálého míchání přivedeme do varu. Vaříme asi  1 minutu. Želé naplníme do poloviny bábovky a necháme v chladničce ztuhnout.

2

V míse smícháme zakysanou smetanu s jogurtem, moučkovým cukrem, třtinovým cukrem a  citrónovou kůrou. Želatinový ztužovač připravíme s vodou podle návodu na obale a ihned vmícháme do směsi. Připravenou směs dáme do bábovky na ztuhlé želé a vložíme do chladničky alespoň na 1 hodinu ztuhnout.

3

Bábovku opatrně vyklopíme a servírujeme.