COOKIES na webu DR. OETKER

Tento web uloží soubory cookies do Vašeho zařízení, aby umožnil lepší fungování stránek. Více informací zde.

Jahodové dortíky

(0)
5 3 5
Hodnocení Děkujeme za hodnocení!
    (Nepovedlo se)
    (Znám lepší)
    (Dobrůtka)
    (Skvělý recept)
    (Fantastické!)

rychlé a svěží

12 porcí

snadná příprava 30 minut

Přísady

Přísady

na recept Jahodové dortíky

Ještě potřebujeme:

plech na pečení (20 x 30 cm)
cukrářský sáček s řezanou trubičkou

Na těsto:

2 ks bílek
2 ks žloutek
2 PL cukr
4 PL mouka polohrubá

Na náplň:

1 l smetana ke šlehání 33%
2 balíčky Jahodová náplň Dr. Oetker
250 g jahody čerstvé

Na ozdobení:

1 balíček Dort-želé červené Dr. Oetker

preparation

příprava

1

Na přípravu těsta ušleháme elektrickým ručním šlehačem na nejvyšším stupni bílky dotuha. V jiné nádobě ušleháme elektrickým ručním šlehačem na středním stupni žloutky s cukrem do husté pěny, pak postupně vmícháme mouku a na závěr vařečkou jemně vmícháme ušlehané bílky.

2

Těsto rozetřeme na vymazaný a moukou vysypaný plech. Vložíme do předehřáté trouby a pečeme.

Elektrická trouba: 180 °C

Horkovzdušná trouba: 160 °C

Doba pečení: 10 minut

3

Na přípravu náplně připravíme dvě jahodové náplně podle návodu na obale.

4

Po upečení necháme korpus vychladnout.

5

Třetinu ušlehané náplně natřeme na korpus a druhou třetinu naplníme do cukrářského sáčku s řezanou trubičkou. Čerstvé jahody pravidelně rozmístíme na náplň a zakryjeme zbylou náplní a uhladíme. Necháme v lednici vychladit.

6

Dort-želé připravíme podle návodu na obale. Jakmile želé začíná houstnout, nalijeme rovnoměrně na vychlazený dezert. Necháme opět v lednici vychladit a ztuhnout.

7

Servírujeme nakrájené ostrým nožem na kostky a ozdobíme zbylou náplní v cukrářském sáčku.

Jednoduchý, rychlý a lehký moučník se smetanovou náplní a čerstvým ovocem. Hodí se pro každou příležitost, kde chceme oslnit lehkostí zákusku s čerstvým ovocem.

Nutriční hodnoty na recept Jahodové dortíky

na porci / kus na 100 g / ml
Energie 1197 kJ
286 kcal
1080 kJ
258 kcal
Tuky 27.13 g 24.44 g
Sacharidy 9.67 g 8.71 g
Bílkoviny 2.42 g 2.18 g