COOKIES na webu DR. OETKER

Tento web uloží soubory cookies do Vašeho zařízení, aby umožnil lepší fungování stránek. Více informací zde.

Jahodové perníkové dortíčky

Perník a Jahodová náplň Dr. Oetker v lahodném propojení.

4 ks

střední obtížnost 20 minut

Přísady

Přísady

na recept Jahodové perníkové dortíčky

Na těsto:

1 balení Perník Dr. Oetker
400 ml voda
120 ml olej

Na náplň:

1 balíček Jahodová náplň Dr. Oetker
500 ml smetana ke šlehání 33%
8 ks jahody čerstvé

Na polití a ozdobení:

1 balíček Poleva tmavá Dr. Oetker
4 kusů jahody čerstvé velké

Ještě potřebujeme:

plech na pečení (30 x 40 cm)
formička na vykrajování (ø 8 cm)
elektrický ruční šlehač

preparation

příprava

1

Na přípravu těsta připravíme směs s vodou a olejem podle návodu na obale. Těsto naneseme na vymazaný a moukou vysypaný plech a uhladíme. Vložíme do předehřáté trouby a pečeme.

Elektrická trouba: 170 °C

Horkovzdušná trouba: 150 °C

Plynová trouba: 170 °C

Doba pečení: asi 35 minut

2

Perník necháme vychladnout.

3

Na přípravu náplně vyšleháme směs se smetanou elektrickým ručním šlehače na nejvyšším stupni podle návodu na obale. Jahody nakrájíme na malé kousky.

4

Z upečeného a vychladlého perníku vykrojíme pomocí vykrajovátka 12 stejných koleček. Vždy 3 kolečka slepíme náplní a každou vrstvu posypeme nakrájenými jahodami. Zbytkem náplně potřeme povrch a strany dortíčků a uložíme asi na 30 minut do chladničky.

5

Polevu rozpustíme podle návodu na obale a povrch dortíčků polijeme a necháme polevu stékat po stranách. Ve zbylé polevě namočíme polovinu jahod a dortíčky dozdobíme. Necháme zatuhnout.

Nutriční hodnoty na recept Jahodové perníkové dortíčky

na porci / kus na 100 g / ml
Energie 4978 kJ
1189 kcal
1156 kJ
276 kcal
Tuky 92.69 g 21.51 g
Sacharidy 73.57 g 17.07 g
Bílkoviny 8.83 g 2.05 g
Výrobky Dr. Oetker použité v receptu:

Pro více informací klikněte na výrobek