COOKIES na webu DR. OETKER

Tento web uloží soubory cookies do Vašeho zařízení, aby umožnil lepší fungování stránek. Více informací zde.

COOKIES na webu DR. OETKER

Tento web uloží soubory cookies do Vašeho zařízení, aby umožnil lepší fungování stránek. Více informací zde.

Jahodové perníkové dortíčky

(0)
0 0 5
Hodnocení Děkujeme za hodnocení!
    (Nepovedlo se)
    (Znám lepší)
    (Dobrůtka)
    (Skvělý recept)
    (Fantastické!)

Perník a Jahodová náplň Dr. Oetker v lahodném propojení.

4 ks

střední obtížnost 20 minut

Přísady

Přísady

na recept Jahodové perníkové dortíčky

Na těsto:

1 balení Perník Dr. Oetker
400 ml voda
120 ml olej

Na náplň:

1 balíček Jahodová náplň Dr. Oetker
500 ml smetana ke šlehání 33%
8 ks jahody čerstvé

Na polití a ozdobení:

1 balíček Poleva tmavá Dr. Oetker
4 kusů jahody čerstvé velké

Ještě potřebujeme:

plech na pečení (30 x 40 cm)
formička na vykrajování (ø 8 cm)
elektrický ruční šlehač

preparation

příprava

1

Na přípravu těsta připravíme směs s vodou a olejem podle návodu na obale. Těsto naneseme na vymazaný a moukou vysypaný plech a uhladíme. Vložíme do předehřáté trouby a pečeme.

Elektrická trouba: 170 °C

Horkovzdušná trouba: 150 °C

Plynová trouba: 170 °C

Doba pečení: asi 35 minut

2

Perník necháme vychladnout.

3

Na přípravu náplně vyšleháme směs se smetanou elektrickým ručním šlehače na nejvyšším stupni podle návodu na obale. Jahody nakrájíme na malé kousky.

4

Z upečeného a vychladlého perníku vykrojíme pomocí vykrajovátka 12 stejných koleček. Vždy 3 kolečka slepíme náplní a každou vrstvu posypeme nakrájenými jahodami. Zbytkem náplně potřeme povrch a strany dortíčků a uložíme asi na 30 minut do chladničky.

5

Polevu rozpustíme podle návodu na obale a povrch dortíčků polijeme a necháme polevu stékat po stranách. Ve zbylé polevě namočíme polovinu jahod a dortíčky dozdobíme. Necháme zatuhnout.

Nutriční hodnoty na recept Jahodové perníkové dortíčky

na porci / kus na 100 g / ml
Energie 4978 kJ
1189 kcal
1156 kJ
276 kcal
Tuky 92.69 g 21.51 g
Sacharidy 73.57 g 17.07 g
Bílkoviny 8.83 g 2.05 g