na recept Jahodoví šneci
plech na pečení | |
elektrický ruční šlehač | |
cukrářský sáček se zdobící tubičkou |
4 ks | žloutek |
2 PL | voda |
100 g | moučkový cukr |
1 balíček | Vanilínový cukr Dr. Oetker |
130 g | mouka polohrubá |
1 zarovnaných PL | Holandské kakao Dr. Oetker |
4 ks | bílek |
150 g | jahody |
1 balíček | Vanilínový cukr Dr. Oetker |
2 KL | Želatina na ztužení krémů Dr. Oetker |
25 ml | voda |
400 ml | smetana ke šlehání 33% |
kandované ovoce (5 - 6 plátků kandovaného ananasu) | |
čokoláda hořká (3 kostičky) |
Na přípravu těsta vyšleháme žloutky s vodou elektrickým ručním šlehačem do pěny. Přidáme moučkový a vanilínový cukr a opět šleháme elektrickým ručním šlehačem na nejvyšším stupni do pěny. Přidáme prosátou mouku s kakaem a šleháme na nejnižším stupni dohladka. Nakonec vmícháme vyšlehaný tuhý sníh z bílků.
Těsto vylijeme na plech vyložený papírem na pečení a uhladíme stěrkou. Vložíme do předehřáté trouby a pečeme:
Elektrická trouba: 200 °C
Horkovzdušná trouba: 180 °C
Doba pečení: 9 - 11 minut
Po upečení posypeme plát ihned moučkovým cukrem a vyklopíme pocukrovanou stranou na utěrku. Stáhneme papír na pečení a po delší straně (tak aby pak vzniklo víc šneků) i s utěrkou srolujeme. Necháme vychladnout.
Na přípravu náplně jahody krátce rozmixujeme s vanilínovým cukrem. Želatinu namočíme do vody. Nabobtnalou želatinu zahřejeme ve vodní lázni (nesmí se vařit!) a pak ji přimícháme k jahodám. Smetanu ušleháme elektrickým ručním šlehačem dotuha. Jahodovou hmotu zlehka vmícháme do šlehačky. Náplň necháme za občasného míchání v lednici ztuhnout.
Do sáčku se zdobící tubičkou odebereme asi 3 PL jahodové náplně. Roládu opatrně rozmotáme. Zbytek náplně natřeme na plát (po celé ploše). Pak roládu opět srolujeme, ale ne až do konce – tak aby nám zůstal asi 5 cm rovný (nedotočený) kousek. Na tento rovný kousek nastříkáme zdobícím sáčkem vedle sebe tělíčka a hlavičky šneků (proužky, na konci silnější).
Z kandovaného ananasu nakrájíme tenké proužky, které na konci namáčíme v rozehřáté čokoládě. Takto připravená tykadla zapichujeme vždy po dvou do jednoho šneka. Roládu necháme v lednici ztuhnout nejméně 3 hodiny.
Nakrájíme po jednotlivých šnecích.
na porci / kus | na 100 g / ml | |
---|---|---|
Energie |
875
kJ
209 kcal |
1093
kJ
261 kcal |
Tuky | 12.04 g | 15.05 g |
Sacharidy | 23.84 g | 29.80 g |
Bílkoviny | 2.26 g | 2.82 g |
Byli bychom rádi za váš souhlas, abychom my a naši partneři mohli používat soubory cookies a podobné technologie a mohli díky tomu pochopit, jak naše internetové stránky využíváte. Umožní nám to lépe porozumět vašemu uživatelskému chování a můžeme mu naše internetové stránky přizpůsobit. Dále bychom spolu s našimi partnery rádi používali tyto údaje pro vytváření personalizovaných nabídek na jejich platformách. Pokud s tím souhlasíte, klikněte, prosím, na „Souhlasím“. Podrobnější informace naleznete v našich Zásadách ochrany osobních údajů. Svůj názor můžete změnit kdykoliv.
K zajištění základních funkcí našich internetových stránek potřebujeme soubory cookies a podobné technologie. Patří sem např. uložení těchto nastavení. Je nezbytně nutné, abyste je nevypínali.
Dále bychom se rádi dozvěděli, jak využíváte naše internetové stránky, abychom je pro vás a ostatní uživatele mohli optimalizovat. Pro tento účel používáme soubory cookies a podobné technologie mapující chování uživatelů, což nám pomáhá vylepšit pro vás naši nabídku.
Ano
Odmítám
Pro uzpůsobení našich marketingových kampaní vašim potřebám potřebujeme shromáždit údaje o tom, jak se na naše internetové stránky dostáváte a jak interagujete s našimi reklamami. Díky tomu pro vás můžeme vytvářet nejen lepší reklamy, ale také obsah. Naši marketingoví partneři tyto informace používají také ke svým vlastním účelům, např. k personalizaci vašeho účtu nebo profilu na jejich platformě.
Ano
Odmítám