COOKIES na webu DR. OETKER

Tento web uloží soubory cookies do Vašeho zařízení, aby umožnil lepší fungování stránek. Více informací zde.

Jahodoví šneci

(0)
5 1 5
Hodnocení recipe.rating.rated.msg
    (recipe.rating.one)
    (recipe.rating.two)
    (recipe.rating.three)
    (recipe.rating.four)
    (recipe.rating.five)

originální

O nás 10 - 12 ks

snadná příprava 30 minut

Přísady

Přísady

na recept Jahodoví šneci

Ještě potřebujeme:

plech na pečení
elektrický ruční šlehač
cukrářský sáček se zdobící tubičkou

Na těsto:

4 ks žloutek
2 PL voda
100 g moučkový cukr
1 balíček Vanilínový cukr Dr. Oetker
130 g mouka polohrubá
1 zarovnaných PL Holandské kakao Dr. Oetker
4 ks bílek

Na náplň:

150 g jahody
1 balíček Vanilínový cukr Dr. Oetker
2 KL Želatina na ztužení krémů Dr. Oetker
25 ml voda
400 ml smetana ke šlehání 33%

Na tykadla:

kandované ovoce (5 - 6 plátků kandovaného ananasu)
čokoláda hořká (3 kostičky)

preparation

příprava

1

Na přípravu těsta vyšleháme žloutky s vodou elektrickým ručním šlehačem do pěny. Přidáme moučkový a vanilínový cukr a opět šleháme elektrickým ručním šlehačem na nejvyšším stupni do pěny. Přidáme prosátou mouku s kakaem a šleháme na nejnižším stupni dohladka. Nakonec vmícháme vyšlehaný tuhý sníh z bílků.

2

Těsto vylijeme na plech vyložený papírem na pečení a uhladíme stěrkou. Vložíme do předehřáté trouby a pečeme:

Elektrická trouba: 200 °C

Horkovzdušná trouba: 180 °C

Doba pečení: 9 - 11 Minuty

3

Po upečení posypeme plát ihned moučkovým cukrem a vyklopíme pocukrovanou stranou na utěrku. Stáhneme papír na pečení a po delší straně (tak aby pak vzniklo víc šneků) i s utěrkou srolujeme. Necháme vychladnout.

4

Na přípravu náplně jahody krátce rozmixujeme s vanilínovým cukrem. Želatinu namočíme do vody. Nabobtnalou želatinu zahřejeme ve vodní lázni (nesmí se vařit!) a pak ji přimícháme k jahodám. Smetanu ušleháme elektrickým ručním šlehačem dotuha. Jahodovou hmotu zlehka vmícháme do šlehačky. Náplň necháme za občasného míchání v lednici ztuhnout.

5

Do sáčku se zdobící tubičkou odebereme asi 3 PL jahodové náplně. Roládu opatrně rozmotáme. Zbytek náplně natřeme na plát (po celé ploše). Pak roládu opět srolujeme, ale ne až do konce – tak aby nám zůstal asi 5 cm rovný (nedotočený) kousek. Na tento rovný kousek nastříkáme zdobícím sáčkem vedle sebe tělíčka a hlavičky šneků (proužky, na konci silnější).

6

Z kandovaného ananasu nakrájíme tenké proužky, které na konci namáčíme v rozehřáté čokoládě. Takto připravená tykadla zapichujeme vždy po dvou do jednoho šneka. Roládu necháme v lednici ztuhnout nejméně 3 hodiny.

7

Nakrájíme po jednotlivých šnecích.

Nutriční hodnoty na recept Jahodoví šneci

na porci / kus na 100 g / ml
Energie 875kJ
209kcal
1093kJ
261kcal
Tuky 12.04g 15.05g
Sacharidy 23.84g 29.80g
Bílkoviny 2.26g 2.82g

Výrobky Dr. Oetker použité v receptu:

Pro více informací klikněte na výrobek