COOKIES na webu DR. OETKER

Tento web uloží soubory cookies do Vašeho zařízení, aby umožnil lepší fungování stránek. Více informací zde.

COOKIES na webu DR. OETKER

Tento web uloží soubory cookies do Vašeho zařízení, aby umožnil lepší fungování stránek. Více informací zde.

Jahodovo-rebarborový džem

(0)
0 0 5
Hodnocení Děkujeme za hodnocení!
    (Nepovedlo se)
    (Znám lepší)
    (Dobrůtka)
    (Skvělý recept)
    (Fantastické!)

Jahodovo-rebarborový džem

5 sklenic (à 200 ml)

snadná příprava 30 minut

Přísady

Přísady

na recept Jahodovo-rebarborový džem

Přísady:

700 g jahody očištěné
300 g rebarbora očištěná
350 g cukr
0,5 balíčky Pektin Dr. Oetker
1 KL Kyselina citrónová Dr. Oetker

preparation

příprava

1

Do hrnce vložíme jahody a rebarboru nakrájené na menší kousky a rozmixujeme tyčovým mixérem na pyré. Smícháme ½ balíčku Pektinu Dr. Oetker (10 g) s 2 polévkovými lžicemi cukru a přidáme k jahodové směsi. Směs přivedeme za stálého míchání do varu a asi 1 minutu důkladně povaříme.

2

Přidáme zbytek cukru, opět přivedeme do varu a za stálého míchání důkladně povaříme 5 minut.

3

Džem odstavíme a přidáme Kyselinu citrónovou Dr. Oetker.

4

Provedeme zkoušku tuhnutí. Na talířek kápneme 1-2 lžičky právě uvařeného džemu. Pokud je po vychladnutí málo tuhý, vmícháme do džemu ještě 1 zarovnanou lžičku kyseliny citrónové, krátce povaříme a zkoušku zopakujeme.

5

Odebereme případnou pěnu a plníme do připravených sklenic až po okraj. Sklenice důkladně uzavřeme, obrátíme dnem nahoru a necháme asi 5 minut stát na víčku.

Nutriční hodnoty na recept Jahodovo-rebarborový džem

na porci / kus na 100 g / ml
Energie 71 kJ
17 kcal
507 kJ
121 kcal
Tuky 0.03 g 0.23 g
Sacharidy 4.36 g 31.15 g
Bílkoviny 0.09 g 0.61 g