COOKIES na webu DR. OETKER

Tento web uloží soubory cookies do Vašeho zařízení, aby umožnil lepší fungování stránek. Více informací zde.

Jahodovo-rebarborový džem

(0)
0 0 5
Hodnocení recipe.rating.rated.msg
    (recipe.rating.one)
    (recipe.rating.two)
    (recipe.rating.three)
    (recipe.rating.four)
    (recipe.rating.five)

Jahodovo-rebarborový džem

5 sklenic (à 200 ml)

snadná příprava 30 minut

Přísady

Přísady

na recept Jahodovo-rebarborový džem

Přísady:

700 g jahody očištěné
300 g rebarbora očištěná
350 g cukr
0,5 balíčky Pektin Dr. Oetker
1 KL Kyselina citrónová Dr. Oetker

preparation

příprava

1

Do hrnce vložíme jahody a rebarboru nakrájené na menší kousky a rozmixujeme tyčovým mixérem na pyré. Smícháme ½ balíčku Pektinu Dr. Oetker (10 g) s 2 polévkovými lžicemi cukru a přidáme k jahodové směsi. Směs přivedeme za stálého míchání do varu a asi 1 minutu důkladně povaříme.

2

Přidáme zbytek cukru, opět přivedeme do varu a za stálého míchání důkladně povaříme 5 minut.

3

Džem odstavíme a přidáme Kyselinu citrónovou Dr. Oetker.

4

Provedeme zkoušku tuhnutí. Na talířek kápneme 1-2 lžičky právě uvařeného džemu. Pokud je po vychladnutí málo tuhý, vmícháme do džemu ještě 1 zarovnanou lžičku kyseliny citrónové, krátce povaříme a zkoušku zopakujeme.

5

Odebereme případnou pěnu a plníme do připravených sklenic až po okraj. Sklenice důkladně uzavřeme, obrátíme dnem nahoru a necháme asi 5 minut stát na víčku.

Nutriční hodnoty na recept Jahodovo-rebarborový džem

na porci / kus na 100 g / ml
Energie 71kJ
17kcal
507kJ
121kcal
Tuky 0.03g 0.23g
Sacharidy 4.36g 31.15g
Bílkoviny 0.09g 0.61g

Výrobky Dr. Oetker použité v receptu:

Pro více informací klikněte na výrobek