Flag

Jahodový proteinový cheesecake

asi 12 porcí
Středně obtížné
95
Proteinový pudingový cheesecake s lahodnou kombinací čerstvých jahod s Dort-želé Dr. Oetker
Přísady
Příprava
Picture -
Picture -
OHODNOŤTE TENTO RECEPT
Jak se tento recept povedl?

Související recepty

Picture - Hero image

Přísady

Na korpus
500 gtvaroh polotučný
300 gřecký bílý jogurt
30 gPřírodní kakao Dr. Oetker prosáté
1 balíčekProtein puding kakaový Dr. Oetker
100 gcukr
3 ksbílek
Na náplň
2 balíčkyProtein puding vanilkový Dr. Oetker
600 mlmléko polotučné
4 zarovnané PLcukr
1 ksVanilkový lusk Bourbon Dr. Oetker
3 ksbanán (větší)
Na ozdobení
250 gjahody
1 balíčekDort-želé červené Dr. Oetker
250 mlvoda
2 zarovnané PLcukr
Ještě potřebujeme
dortová forma (Ø 26 cm)
Picture - Přírodní kakao Dr. Oetker prosáté
Picture - Vanilkový lusk Bourbon Dr. Oetker
Picture - Dort-želé červené Dr. Oetker
1

Na přípravu korpusu v míse metličkou vymícháme tvaroh s jogurtem, kakaem, pudingovým práškem, cukrem a bílky. Naneseme do vymazané formy a uhladíme. Vložíme do předehřáté trouby a pečeme.

Doba pečení: asi 20 minut

Elektrická trouba: 180 °C

Horkovzdušná trouba: 160 °C

2

Poté teplotu v troubě snížíme na 130 °C a ještě pečeme asi 35 minut.

3

Korpus necháme zchladnout.

4

Na přípravu náplně uvaříme puding s mlékem a cukrem podle návodu na obale a přidáme do něj dřeň z vanilkového lusku. Na korpus naneseme podélně rozříznuté banán, zalejeme horkým pudingem, uhladíme a necháme vychladnout.

5

Na ozdobení očistíme jahody a nakrájené na plátky je naneseme na povrch cheesecaku. Dort-želé připravíme s vodou a cukrem podle návodu na obale a jahody zalejeme. Uložíme do chladničky ztuhnout.