Flag

Javorové sušenky

asi 70 kusů
Jednoduché
95
Voňavé javorové sušenky s Extraktem Bourbon vanilka Madagaskar Dr. Oetker a originálním vzorem Mňam si zamilujete.
Přísady
Příprava
Picture -
Picture -
OHODNOŤTE TENTO RECEPT
Jak se tento recept povedl?

Související recepty

Picture - Hero image

Přísady

Na těsto
250 gmáslo změklé
150 gcukr třtinový
1 ksvejce slepičí
4 PLjavorový sirup
2 KLBourbon Extrakt Vanilka Madagaskar Dr. Oetker
600 ghladká mouka
1 KLsůl
Ještě potřebujeme
elektrický ruční šlehač
embosovaný váleček Mňam Dr. Oetker
kulatá formička na vykrajování (Ø 6 cm)
2 ksplech na pečení
Picture - Bourbon Extrakt Vanilka Madagaskar Dr. Oetker
1

Na těsto v míse šlehačem na nejvyšším stupni vyšleháme máslo s cukrem do pěny. Přidáme vejce, sirup, extrakt, mouku a sůl a ručně vypracujeme hladké těsto.

2

Těsto uložíme asi na hodinu do chladničky. Poté ho na pomoučené pracovní ploše pomocí válečku vyválíme na plát o tloušťce asi 0,5 cm. Embosovaným válečkem otiskneme do těsta vzor a pomocí formičky vykrájíme kolečka. Kolečka naneseme na plechy vyložené papírem na pečení. Vložíme do předehřáté trouby a pečeme.

Doba pečení: asi 10 minut

Elektrická trouba: 170 °C

Horkovzdušná trouba: 150 °C

3

Sušenky necháme vychladnout.