COOKIES na webu DR. OETKER

Tento web uloží soubory cookies do Vašeho zařízení, aby umožnil lepší fungování stránek. Více informací zde.

Jemný vanilkový krém s ovocem

(0)
0 0 5
Hodnocení Děkujeme za hodnocení!
    (Nepovedlo se)
    (Znám lepší)
    (Dobrůtka)
    (Skvělý recept)
    (Fantastické!)

Ze dvou krémů

asi 4 porce

snadná příprava 15 minut

Přísady

Přísady

na recept Jemný vanilkový krém s ovocem

Přísady:

250 g ostružiny nebo jiné drobného ovoce
125 g tvaroh polotučný měkký
150 ml smetana ke šlehání 33%
1 balíček Vanilínový cukr Dr. Oetker
1 PL cukr krupice

Na vanilkový krém:

300 ml mléko polotučné studené
100 ml smetana ke šlehání 33%
1 balíček Crème Olé vanilka příchuť Dr. Oetker
125 g tvaroh polotučný měkký
50 ml mléko polotučné
1 - 2 PL cukr

preparation

příprava

1

Ovocný krém: Několik kusů ovoce si odložíme stranou na zdobení. Zbylou část ovoce rozmačkáme, přecedíme přes síto a vymícháme společně s tvarohem v hladkou směs. Smetanu vyšleháme s vanilínovým cukrem a zlehka vmícháme do tvarohu s ovocem. Ovocný krém dochutíme 1 lžící cukru.

2

Vanilkový krém: 300 ml studeného mléka, smetanu a Créme Olé (připravený podle návodu) dáme do vyšší nádoby. Ručním šlehačem rozmícháme nejprve na nejnižším stupni, pak krátce asi 3 minuty na vyšším stupni tak, aby vznikl krém. Tvaroh vymícháme s mlékem a přidáme do vanilkového krému. Dochutíme cukrem.

3

Ovocným a vanilkovým krémem střídavě naplníme skleněné poháry a dozdobíme ovocem. Podáváme chlazené.

Nutriční hodnoty na recept Jemný vanilkový krém s ovocem

na porci / kus na 100 g / ml
Energie 1654 kJ
395 kcal
548 kJ
131 kcal
Tuky 24.58 g 8.14 g
Sacharidy 33.24 g 11.00 g
Bílkoviny 12.52 g 4.14 g
Výrobky Dr. Oetker použité v receptu:

Pro více informací klikněte na výrobek