COOKIES na webu DR. OETKER

Tento web uloží soubory cookies do Vašeho zařízení, aby umožnil lepší fungování stránek. Více informací zde.

Kakaová bábovka

(0)
0 0 5
Hodnocení Děkujeme za hodnocení!
    (Nepovedlo se)
    (Znám lepší)
    (Dobrůtka)
    (Skvělý recept)
    (Fantastické!)

Holandské kakao Dr. Oetker dodá bábovce tu pravou kakaovou barvu a chuť.

16 porcí

snadná příprava 30 minut

Přísady

Přísady

na recept Kakaová bábovka

Na těsto:

5 ks žloutek
200 g moučkový cukr
1 balíček Třtinový cukr s rumovou příchutí Dr. Oetker
2 PL voda
150 ml olej
5 kusů bílek
špetka sůl
300 g mouka polohrubá
2 zarovnaná PL Holandské kakao Dr. Oetker prosáté
1 balíček Kypřicí prášek do pečiva Dr. Oetker

Ještě potřebujeme:

elektrický ruční šlehač
forma na bábovku (Ø 23 cm)
Backspray Dr. Oetker

preparation

příprava

1

Na přípravu těsta v míse vyšleháme žloutky s cukrem, třtinovým cukrem, vodou a olejem elektrickým ručním šlehačem na nejvyšším stupni do pěny. Z bílků a soli vyšleháme tuhý sníh a zlehka vmícháme do žloutkové pěny. Přidáme mouku smíchanou s kakaem a kypřicím práškem a zlehka ručně vymícháme dohladka. Těsto naneseme do formy vystříkáme Backsprayem podle návodu na obale. Vložíme do předehřáté trouby a pečeme.

Elektrická trouba: 170 °C

Horkovzdušná trouba: 150 °C

Plynová trouba: 170 °C

Doba pečení: 50 minut

2

Bábovku necháme asi 10 minut ve formě zchladnout. Poté ji opatrně vyklopíme.

Nutriční hodnoty na recept Kakaová bábovka

na porci / kus na 100 g / ml
Energie 1164 kJ
278 kcal
1817 kJ
434 kcal
Tuky 17.34 g 27.10 g
Sacharidy 27.88 g 43.56 g
Bílkoviny 3.14 g 4.90 g