COOKIES na webu DR. OETKER

Tento web uloží soubory cookies do Vašeho zařízení, aby umožnil lepší fungování stránek. Více informací zde.

Kakaová bábovka

(0)
0 0 5
Hodnocení recipe.rating.rated.msg
    (recipe.rating.one)
    (recipe.rating.two)
    (recipe.rating.three)
    (recipe.rating.four)
    (recipe.rating.five)

Holandské kakao Dr. Oetker dodá bábovce tu pravou kakaovou barvu a chuť.

16 porcí

snadná příprava 30 minut

Přísady

Přísady

na recept Kakaová bábovka

Na těsto:

5 ks žloutek
200 g moučkový cukr
1 balíček Třtinový cukr s rumovou příchutí Dr. Oetker
2 PL voda
150 ml olej
5 kusů bílek
špetka sůl
300 g mouka polohrubá
2 zarovnaná PL Holandské kakao Dr. Oetker prosáté
1 balíček Kypřicí prášek do pečiva Dr. Oetker

Ještě potřebujeme:

elektrický ruční šlehač
forma na bábovku (Ø 23 cm)

preparation

příprava

1

Na přípravu těsta v míse vyšleháme žloutky s cukrem, třtinovým cukrem, vodou a olejem elektrickým ručním šlehačem na nejvyšším stupni do pěny. Z bílků a soli vyšleháme tuhý sníh a zlehka vmícháme do žloutkové pěny. Přidáme mouku smíchanou s kakaem a kypřicím práškem a zlehka ručně vymícháme dohladka. Těsto naneseme do vymazané a moukou vysypané formy. Vložíme do předehřáté trouby a pečeme.

Elektrická trouba: 170 °C

Horkovzdušná trouba: 150 °C

Doba pečení: 50 Minuty

2

Bábovku necháme asi 10 minut ve formě zchladnout. Poté ji opatrně vyklopíme.

Nutriční hodnoty na recept Kakaová bábovka

na porci / kus na 100 g / ml
Energie 867kJ
207kcal
1549kJ
370kcal
Tuky 9.58g 17.11g
Sacharidy 27.78g 49.61g
Bílkoviny 3.12g 5.58g

Výrobky Dr. Oetker použité v receptu:

Pro více informací klikněte na výrobek