Flag

Kakaová bábovka s tvarohem a pomerančovou kůrou

asi 16 porcí
Jednoduché
80
Voňavá kakaová bábovka s výraznou chutí Finesse Pomerančovou kůrou Dr. Oetker.
Přísady
Příprava
Picture -
Picture -
OHODNOŤTE TENTO RECEPT
Jak se tento recept povedl?

Související recepty

Picture - Hero image

Přísady

Na těsto
400 gmouka polohrubá
1 balíčekKypřicí prášek do pečiva Dr. Oetker
2 zarovnané PLHolandské kakao Dr. Oetker
250 gcukr
1 balíčekFinesse Pomerančová kůra strouhaná Dr. Oetker
150 mlolej
250 mlmléko polotučné
3 ksvejce slepičí
Na náplň
250 gtvaroh polotučný
2 zarovnané PLcukr
0,5 baleníDr. Oetker Puding příchuť Vanilka
1 ksvejce slepičí
1 balíčekFinesse Pomerančová kůra strouhaná Dr. Oetker
Ještě potřebujeme
forma na bábovku (Ø 23 cm)
elektrický ruční šlehač
Picture - Kypřicí prášek do pečiva Dr. Oetker
Picture - Holandské kakao Dr. Oetker
Picture - Finesse Pomerančová kůra strouhaná Dr. Oetker
Picture - Dr. Oetker Puding příchuť Vanilka
Picture - Finesse Pomerančová kůra strouhaná Dr. Oetker
1

Na přípravu těsta v míse smícháme mouku s kypřicím práškem, kakaem, cukrem a kůrou. Přidáme olej, mléko a vejce a metličkou vymícháme dohladka.

2

Na přípravu náplně v míse vyšleháme tvaroh s cukrem, pudingovým práškem, vejcem a kůrou elektrickým ručním šlehačem na středním stupni dohladka. Polovinu těsta naneseme do vymazané a moukou vysypané formy. Na těsto stejnoměrně rozdělíme náplň a zakryjeme druhou polovinou těsta. Vložíme do předehřáté trouby a pečeme.

Doba pečení: asi 60 minut

Elektrická trouba: 160 °C

Horkovzdušná trouba: 140 °C

3

Bábovku necháme asi 10 minut ve formě zchladnout. Poté ji opatrně vyklopíme. Povrch bábovky můžeme před podáváním pocukrovat.