COOKIES na webu DR. OETKER

Tento web uloží soubory cookies do Vašeho zařízení, aby umožnil lepší fungování stránek. Více informací zde.

COOKIES na webu DR. OETKER

Tento web uloží soubory cookies do Vašeho zařízení, aby umožnil lepší fungování stránek. Více informací zde.

Kakaové větrníčky s ricottovým krémem

(0)
0 0 5
Hodnocení Děkujeme za hodnocení!
    (Nepovedlo se)
    (Znám lepší)
    (Dobrůtka)
    (Skvělý recept)
    (Fantastické!)

Slavnostní větrníčky v netradiční podobě s Přírodním kakaem Dr. Oetker a lehkým krémem z ricotty připravte na jakoukoliv oslavu, úspěch budete mít zaručen.

asi 20 kusů

střední obtížnost 20 minut

Přísady

Přísady

na recept Kakaové větrníčky s ricottovým krémem

Na těsto:

60 ml mléko polotučné
85 ml voda
50 g máslo
70 g hladká mouka
2 zarovnaných PL Přírodní kakao Dr. Oetker
špetka sůl
2 ks vejce

Na krém a ozdobení:

200 ml smetana ke šlehání 33%
125 g ricotta
2 zarovnaná PL moučkový cukr
citrónová kůra z 1 bio citrónu
citrónová kůra z 1 bio citrónu
asi 10 ks jahody čerstvé

Ještě potřebujeme:

plech na pečení
elektrický ruční šlehač
cukrářský sáček s řezanou trubičkou

preparation

příprava

1

Na přípravu těsta v kastrůlku mléko s vodou a máslem přivedeme do varu. Přidáme mouku smíchanou s kakaem a solí a vymícháme dohladka, až se těsto odpaluje od stěn hrnce. Směs vložíme do mísy, postupně přidáme vejce a vyšleháme elektrickým ručním šlehačem na nejvyšším stupni dohladka. Cukrářský sáček s řezanou trubičkou naplníme těstem a na vymazaný plech tvoříme malé větrníčky. Vložíme do předehřáté trouby a pečeme.

Elektrická trouba: 200 °C

Horkovzdušná trouba: 180 °C

Plynová trouba: 200 °C

Doba pečení: asi 20 minut

2

Větrníčky necháme vychladnout.

3

Na přípravu krému vyšleháme smetanu s cukrem elektrickým ručním šlehačem na nejvyšším stupni dotuha. Stejným postupem vyšleháme i ricottu a vmícháme ji do šlehačky. Nakonec přidáme kůru z citrónu.

4

Větrníčky podélně rozřízneme a na spodní díly rozdělíme krém.

5

Na krém položíme kousek jahody a zakryjeme horním dílem.  Vložíme do chladničky a necháme ztuhnout.

6

Před podáváním můžeme pocukrovat moučkovým cukrem.

Nutriční hodnoty na recept Kakaové větrníčky s ricottovým krémem

na porci / kus na 100 g / ml
Energie 335 kJ
80 kcal
50 kJ
12 kcal
Tuky 6.30 g 0.96 g
Sacharidy 4.19 g 0.64 g
Bílkoviny 1.74 g 0.26 g