COOKIES na webu DR. OETKER

Tento web uloží soubory cookies do Vašeho zařízení, aby umožnil lepší fungování stránek. Více informací zde.

Kakaový beránek

(0)
3 3 5
Hodnocení Děkujeme za hodnocení!
    (Nepovedlo se)
    (Znám lepší)
    (Dobrůtka)
    (Skvělý recept)
    (Fantastické!)

Tradiční beránek nesmí chybět na žádném velikonočním stole. Vyzkoušejte voňavého beránka s Holandským kakaem a Třtinovým cukrem citrónovým Dr. Oetker.

12 porcí

snadná příprava 30 minut

Přísady

Přísady

na recept Kakaový beránek

Na těsto:

125 ml smetana ke šlehání 33%
30 g Holandské kakao Dr. Oetker prosáté
1 balení Třtinový cukr citrónový Dr. Oetker
5 ks žloutek
200 g moučkový cukr
200 g máslo změklé
5 kusů bílek
špetka sůl
280 g mouka polohrubá
1 balíček Kypřicí prášek do pečiva Dr. Oetker

Ještě potřebujeme:

elektrický ruční šlehač
forma na beránka

preparation

příprava

1

Na přípravu těsta v kastrůlku smícháme smetanu s kakaem a třtinovým cukrem a za stálého míchání krátce povaříme. Odstavíme a necháme vychladnout. V míse vyšleháme žloutky s cukrem a máslem elektrickým ručním šlehačem na nejvyšším stupni do pěny. Poté zašleháme smetanu s kakaem. Z bílků a soli vyšleháme tuhý sníh a zlehka vmícháme do žloutkové pěny. Přidáme mouku smíchanou s kypřicím práškem a zlehka ručně vymícháme dohladka. Těsto naneseme do vymazané a moukou vysypané formy. Vložíme do předehřáté trouby a pečeme.

Elektrická trouba: 160 °C

Horkovzdušná trouba: 140 °C

Plynová trouba: 50 °C

Doba pečení: 60 minut

2

Beránka necháme asi 20 minut ve formě zchladnout. Poté ho opatrně vyklopíme.

Nutriční hodnoty na recept Kakaový beránek

na porci / kus na 100 g / ml
Energie 1336 kJ
319 kcal
1537 kJ
367 kcal
Tuky 17.68 g 20.32 g
Sacharidy 36.12 g 41.51 g
Bílkoviny 4.65 g 5.35 g