Flag

Kaštanové koblížky

20 kusů
Jednoduché
40
Netradiční podzimní koblížky s kaštanovou náplní a ze směsi na Bábovku Dr. Oetker.
Přísady
Příprava
Picture -
Picture -
OHODNOŤTE TENTO RECEPT
Jak se tento recept povedl?

Související recepty

Picture - Hero image

Přísady

Na těsto
120 gmáslo změklé
6 ksžloutek
1 balíčekVanilínový cukr Dr. Oetker
250 mlsmetana ke šlehání 33%
1 PLrum
1 baleníBábovka Dr. Oetker
230 gjedlé kaštany jemně mleté (vařené a oloupané)
6 ksbílek
Na náplň
0,5 baleníDr. Oetker Puding příchuť Vanilka
250 mlmléko polotučné
35 gcukr
25 gmáslo změklé
70 gjedlé kaštany jemně mleté (vařené a oloupané)
Na polití
2 balíčkyPoleva tmavá Dr. Oetker
Ještě potřebujeme
elektrický ruční šlehač
silikonová forma na donuty nebo malé bábovičky
plech na pečení
cukrářský sáček s hladkou špičkou
Picture - Vanilínový cukr Dr. Oetker
Picture - Bábovka Dr. Oetker
Picture - Dr. Oetker Puding příchuť Vanilka
Picture - Poleva tmavá Dr. Oetker
1

Na přípravu těsta v míse vyšleháme máslo se žloutky a vanilínovým cukrem šlehačem do pěny. Přidáme smetanu, rum, směs na bábovku smíchanou s kaštany a vymícháme dohladka. Nakonec opatrně vmícháme vyšlehaný tuhý sníh z bílků. Těsto naneseme do olejem vymazaných prohlubní formy na plechu na pečení. Vložíme do předehřáté trouby a pečeme.

Doba pečení: asi 20 minut

Elektrická trouba: 180 °C

Horkovzdušná trouba: 160 °C

2

Na přípravu náplně uvaříme puding s mlékem podle návodu na obale.Odstavíme a za občasného zamíchání necháme vychladnout. V míse vyšleháme máslo s cukrem šlehačem do pěny. Postupně přidáváme vychladlý puding a kaštany a vyšleháme dohladka. Náplň vložíme do cukrářského sáčku a naneseme do otvoru ve středu vychladlého koblížku nebo bábovky.

3

Polevu rozpustíme podle návodu na obale a povrch koblížků polijeme. Polevu necháme zatuhnout.