Flag

Kefírová buchta

12 porcí
Jednoduché
60
Vláčná buchta s Holandským kakaem a Jedlou sodou Dr. Oetker. Ideální k výborné kávě, tomu prostě nelze odolat!
Přísady
Příprava
Picture -
Picture -
OHODNOŤTE TENTO RECEPT
Jak se tento recept povedl?

Související recepty

Picture - Hero image

Přísady

Na těsto
300 gmouka polohrubá
2 zarovnaná KLJedlá soda Dr. Oetker
3 zarovnaná KLHolandské kakao Dr. Oetker
200 gcukr
200 mlolej
500 mlkefír
Na ozdobení
1 balíčekPoleva tmavá Dr. Oetker
50 gkokos strouhaný
Ještě potřebujeme
dortová forma (Ø 26 cm)
Picture - Jedlá soda Dr. Oetker
Picture - Holandské kakao Dr. Oetker
Picture - Poleva tmavá Dr. Oetker
1

Na přípravu těsta v míse smícháme mouku se sodou, kakaem a cukrem. Přidáme olej a kefír a metličkou vymícháme dohladka. Těsto naneseme do vymazané a moukou vysypané formy a uhladíme.  Vložíme do předehřáté trouby a pečeme.

Doba pečení: asi 40 minut

Elektrická trouba: 180 °C

Horkovzdušná trouba: 160 °C

2

Korpus necháme vychladnout. 

3

Na ozdobení rozpustíme polevu podle návodu na obale a povrch korpusu polijeme. Posypeme kokosem a necháme zatuhnout.