Flag

Klasický sirup z bobulového ovoce

1 - 2 láhví (à 500 ml)
Středně obtížné
40
Lahodný sirup pro ovocné osvěžení rychle připravíte s Kyselinou citrónovou Dr. Oetker.
Přísady
Příprava
Náš tip
Při plnění do láhví se v důsledku zpěnění může v horní části hrdla vytvořit dutina. Pro zachování trvanlivosti je důležité uzavřít láhev ihned po jejím naplnění horkým obsahem. Pokud se v hrdle láhve vytvoří dutina, láhev znovu neotevírejte, abyste doplnili prázdné místo.
Náš tip
Místo čerstvého ovoce můžete použít 1 kg mražené směsi bobulového ovoce. Mražené ovoce nechte nejdřív rozmrazit.
Náš tip
Ovocný sirup je vhodný na míchání s minerální vodou, sektem nebo bowlí, ale také na ochucení jídel s tvarohem či jogurtem.
Picture -
Picture -
OHODNOŤTE TENTO RECEPT
Jak se tento recept povedl?

Související recepty

Picture - Hero image

Přísady

Přísady
asi 1 kgbobulové ovoce např. ostružiny, rybíz, maliny, borůvky, jahody
400 mlvoda
250 gcukr
1 balíčekKyselina citrónová Dr. Oetker 20 g
na špičku nožePomůcka ke konzervování Dr. Oetker (2x)
Picture - Kyselina citrónová Dr. Oetker 20 g
Picture - Pomůcka ke konzervování Dr. Oetker (2x)
1

Odšťavení ovoce

Bobulové ovoce přebereme, případně omyjeme a očistíme. Ve velkém hrnci vaříme bobulové ovoce ve 400 ml vody přibližně 5 minut doměkka. Jemné sítko vysteleme utěrkou, například lněnou. Ovocnou směs vylijeme na utěrku, kapající šťávu zachytíme a odměříme z ní 750 ml.

2

Vaření sirupu

Ovocnou šťávu s cukrem, Kyselinou citrónovou a Pomůckou ke konzervování ve velkém hrnci promícháme, přivedeme do varu a za míchání vaříme alespoň 5 minut, dokud se cukr nerozpustí. Hrnec odstavíme z plotny. Sirupem ihned plníme až po okraj připravené láhve a zavřeme víčky. Láhve dáme asi na 20 minut naležato. Sirup před použitím silně protřepeme.

Náš tip

  • Při plnění do láhví se v důsledku zpěnění může v horní části hrdla vytvořit dutina. Pro zachování trvanlivosti je důležité uzavřít láhev ihned po jejím naplnění horkým obsahem. Pokud se v hrdle láhve vytvoří dutina, láhev znovu neotevírejte, abyste doplnili prázdné místo.
  • Místo čerstvého ovoce můžete použít 1 kg mražené směsi bobulového ovoce. Mražené ovoce nechte nejdřív rozmrazit.
  • Ovocný sirup je vhodný na míchání s minerální vodou, sektem nebo bowlí, ale také na ochucení jídel s tvarohem či jogurtem.