
Kečup
asi 6 - 7 sklenic (á 375 ml)
Středně obtížné
35
Originální domácí kečup s Pomůckou ke konzervování Dr. Oetker.
Přísady
Příprava
Přísady
Přísady
2 kg
rajčata masitá
250 g
cibule
200 g
cukr krystal
3 KL
sůl
1 KL
mletá sladká paprika
0,5 KL
pepř bílý mletý
125 ml
vinný ocet
Příprava:
Příprava :
35 min
1
Rajčata omyjeme, vykrájíme zbytky po stopkách a nakrájíme na malé kousky. Cibuli oloupeme a nakrájíme na kousky. Vše dáme do vyššího hrnce se širokým dnem a necháme na mírném ohni asi 1 hodinu povařit. Po odstavení z ohně necháme chvíli vychladnout a po částech rozmixujeme.
2
Propasírujeme přes síto a necháme znovu na mírném ohni vařit, dokud kečup nezhoustne. Podle chuti opepříme a vmícháme Pomůcku ke konzervování.
3
Ihned plníme až po okraj do připravených sklenic. Sklenice otočíme dnem vzhůru a asi 5 minut necháme stát na víčku.
OHODNOŤTE TENTO RECEPT
Jak se tento recept povedl?
OHODNOŤTE TENTO RECEPT
Jak se tento recept povedl?
Související recepty
Ananasovo-pomerančová marmeláda s vanilkou bourbon![]()

40 MinStředně obtížné
Ananasovo-pomerančová marmeláda s vanilkou bourbon
40 MinStředně obtížné
Ananasovo-pomerančová marmeláda s vanilkou bourbon
Višňový džem![]()

20 MinStředně obtížné
Višňový džem
20 MinStředně obtížné
Višňový džem
Marmeláda z růžových grapefruitů![]()

45 MinStředně obtížné
Marmeláda z růžových grapefruitů
45 MinStředně obtížné
Marmeláda z růžových grapefruitů
Rybízové želé s rebarborou![]()

25 MinStředně obtížné
Rybízové želé s rebarborou
25 MinStředně obtížné
Rybízové želé s rebarborou
Indická omáčka![]()

50 MinStředně obtížné
Indická omáčka
50 MinStředně obtížné
Indická omáčka
Klasický sirup z bobulového ovoce![]()

40 MinStředně obtížné
Klasický sirup z bobulového ovoce
40 MinStředně obtížné
Klasický sirup z bobulového ovoce
Džem s ananasem a limetkou![]()

40 MinStředně obtížné
Džem s ananasem a limetkou
40 MinStředně obtížné
Džem s ananasem a limetkou