Flag

Koblihy s čokoládovým krémem

asi 12 kusů
Středně obtížné
65
Zlatavé kynuté smažené koblihy se díky Droždí Dr. Oetker vždy povedou. Jsou obalené v Třtinovém cukru s rumovou příchutí a plněné čokoládovou náplní.
Přísady
Příprava
Picture -
Picture -
OHODNOŤTE TENTO RECEPT
Jak se tento recept povedl?

Související recepty

Picture - Hero image
Suroviny
Ještě potřebujeme
šlehač
ponorný mixér
potravinářská fólie
pánev teflonová
cukrářský sáček s hladkou trubičkou

Přísady

Na těsto
350 ghladká mouka
1 balíčekDroždí sušené Dr. Oetker
sůl
45 gcukr
160 mlmléko polotučné vlažné
40 gmáslo rozpuštěné
3 ksžloutek
2 PLrum
Na krém
2 ksžloutek
40 gcukr
250 mlmléko polotučné
30 gGustin bez lepku Dr. Oetker
100 gčokoláda hořká 70 %
Na smažení
olej
Na obalení
1 balíčekTřtinový cukr s rumovou příchutí Dr. Oetker
2 PLcukr
Picture - Droždí sušené Dr. Oetker
Picture - Gustin bez lepku Dr. Oetker
Picture - Třtinový cukr s rumovou příchutí Dr. Oetker
1

Na přípravu těsta do mísy prosejeme mouku a přidáme droždí. V menší míse smícháme máslo, sůl, cukr, žloutky a dobře promícháme. Poté přidáme do směsi a přilijeme mléko a rum a vypracujeme na hladké těsto. Přikryjeme utěrkou a necháme na teplém místě asi 50 minut vykynout.

2

Na přípravu krému v míse vyšleháme žloutky s cukrem dohladka. Přidáme škrob a trochu mléka a dobře promícháme.

3

V kastrůlku zahřejeme mléko a pozvolna přilíváme žloutky. Za stálého míchání asi 3 minuty povaříme. Přidáme čokoládu a mícháme do jejího úplného rozpuštění. Promixujeme ponorným mixérem, zakryjeme potravinářskou fólií a uložíme do chladničky.

4

Vykynuté těsto rozdělíme na 12 stejných dílů a vytvarujeme do bochánků. Olej nalijeme do pánve a zahřejeme.  Koblihy vkládáme opatrně do oleje a smažíme z každé strany asi 2 minuty. Smažené pokládáme na papírový ubrousek okapat.

5

Na obalení v míse smícháme třtinový cukr s cukrem a vlažné koblihy obalíme.

6

Krém promícháme a naplníme do cukrářského sáčku. Do koblih ostrým nožem uděláme ze strany otvor a pomocí cukrářského sáčku je naplníme krémem.