COOKIES na webu DR. OETKER

Tento web uloží soubory cookies do Vašeho zařízení, aby umožnil lepší fungování stránek. Více informací zde.

Kobližky jablkovo-pudingové

(0)
0 0 5
Hodnocení Děkujeme za hodnocení!
    (Nepovedlo se)
    (Znám lepší)
    (Dobrůtka)
    (Skvělý recept)
    (Fantastické!)

netradiční náplň

asi 12 porcí

střední obtížnost 60 minut

Přísady

Přísady

na recept Kobližky jablkovo-pudingové

Na těsto:

150 g hladká mouka
4 KL Kypřicí prášek do pečiva Dr. Oetker
75 g tvaroh polotučný
50 ml mléko polotučné
50 ml olej
40 g cukr
1 balíček Vanilínový cukr Dr. Oetker
špetka sůl

Na náplň:

1 ks jablek
1 zarovnaná PL citrónová šťáva

Na náplň:

0,5 balíčky Naturamyl Puding vanilka příchuť Dr. Oetker
20 g cukr
250 ml mléko polotučné

Na posypání:

trochu moučkový cukr

preparation

příprava

1

Na přípravu těsta smícháme v míse mouku s kypřícím práškem. Přidáme tvaroh, mléko, olej, vanilínový cukr a sůl a zpracujeme elektrickým ručním šlehačem na nejvyšším stupni dohladka.

2

Na přípravu jablečné náplně oloupeme jablko, rozkrojíme a odstraníme jádřince. Rozkrájíme na 12 kousků a pokapeme citrónovou šťávou.

3

Těsto rozdělíme na 12 stejných dílů. Do každého dílu vložíme 1 ks jablka a vytvoříme kuličku tak, aby jablečný kousek zůstal uprostřed. Těstové kuličky usmažíme ve vyšší vrstvě oleje dozlatova, vyjmeme a necháme oschnout na mřížce nebo kuchyňském utěrce.

4

Na přípravu pudingové náplně připravíme puding s cukrem a mlékem podle návodu na obale. Puding necháme za stálého míchání vychladnout.

5

Puding nalijeme do sáčku se špičkou a plníme ještě vlažné kobližky. Těsně před servírováním pocukrujeme hotové kobližky moučkovým cukrem.

Nutriční hodnoty na recept Kobližky jablkovo-pudingové

na porci / kus na 100 g / ml
Energie 528 kJ
126 kcal
913 kJ
218 kcal
Tuky 4.93 g 8.51 g
Sacharidy 17.82 g 30.73 g
Bílkoviny 2.99 g 5.16 g
Výrobky Dr. Oetker použité v receptu:

Pro více informací klikněte na výrobek