COOKIES na webu DR. OETKER

Tento web uloží soubory cookies do Vašeho zařízení, aby umožnil lepší fungování stránek. Více informací zde.

Křehké tvarohové koláčky

(0)
5 1 5
Hodnocení Děkujeme za hodnocení!
    (Nepovedlo se)
    (Znám lepší)
    (Dobrůtka)
    (Skvělý recept)
    (Fantastické!)

rychlá a jednoduchá příprava

asi 30 porcí

snadná příprava 40 minut

Přísady

Přísady

na recept Křehké tvarohové koláčky

Na těsto:

500 g mouka polohrubá
50 g cukr
2 balení Droždí pekařské čerstvé Dr. Oetker
250 g tuk na pečení 100% rostlinný
vejce
špetka sůl
100 ml mléko polotučné vlažného

Na náplň:

250 g tvaroh polotučný měkkého
100 g cukr
2 balíčky Vanilínový cukr Dr. Oetker
1 balíček Naturamyl Puding vanilka příchuť Dr. Oetker

Ještě potřebujeme:

plech na pečení (30 x 40 cm)

preparation

příprava

1

Na přípravu těsta nasypeme na pracovní plochu mouku, cukr, nadrobíme droždí, nastrouháme nahrubo tuk, přidáme vejce a sůl a zalijeme dle potřeby trochou vlažného mléka. Ručně vypracujeme vláčné těsto.

2

Na přípravu náplně zamícháme v míse tvaroh s cukrem, vanilínovým cukrem a pudingem.

3

Těsto nenecháváme kynout a na pomoučené pracovní ploše ho pomocí válečku rozválíme na plát silný asi 1/2 centimetru. Rádýlkem ho rozdělíme na čtverce o velikosti asi 8 x 8 cm, které plníme tvarohovou směsí. Rohy jemně stlačíme k sobě a pevně přitiskneme po celé ploše koláčku, aby se neotevíraly.

4

Koláčky dáme na plech vyložený papírem na pečení. Vložíme do předehřáté trouby a pečeme.

Elektrická trouba: 170 °C

Horkovzdušná trouba: 150 °C

Doba pečení: asi 20 minut

5

Po upečení sejmeme z plechu, necháme vychladnout a pocukrujeme.

Nutriční hodnoty na recept Křehké tvarohové koláčky

na porci / kus na 100 g / ml
Energie 657 kJ
157 kcal
1290 kJ
308 kcal
Tuky 7.18 g 14.08 g
Sacharidy 19.89 g 38.99 g
Bílkoviny 3.13 g 6.14 g