Flag

Křehké tvarohové koláčky

asi 30 porcí
Jednoduché
40
Rychlá a jednoduchá příprava díky Droždí Dr. Oetker.
Přísady
Příprava
Náš tip
Místo tvarohu můžeme plnit makovou nebo ořechovou náplní, pro děti marmeládou nebo švestkovými povidly.
Picture -
Picture -
OHODNOŤTE TENTO RECEPT
Jak se tento recept povedl?

Související recepty

Picture - Hero image

Přísady

Na těsto
500 gmouka polohrubá
50 gcukr
1 baleníDroždí sušené Dr. Oetker
250 gtuk na pečení 100% rostlinný
vejce slepičí
špetkasůl
100 mlmléko polotučné vlažného
Na náplň
250 gtvaroh polotučný měkkého
100 gcukr
2 balíčkyVanilínový cukr Dr. Oetker
1 balíčekNaturamyl Puding vanilka příchuť Dr. Oetker
Ještě potřebujeme
plech na pečení (30 x 40 cm)
Picture - Droždí sušené Dr. Oetker
Picture - Vanilínový cukr Dr. Oetker
Picture - Naturamyl Puding vanilka příchuť Dr. Oetker
1

Na přípravu těsta nasypeme na pracovní plochu mouku, cukr, droždí, nastrouháme nahrubo tuk, přidáme vejce a sůl a zalijeme dle potřeby trochou vlažného mléka. Ručně vypracujeme vláčné těsto.

2

Na přípravu náplně zamícháme v míse tvaroh s cukrem, vanilínovým cukrem a pudingem.

3

Těsto nenecháváme kynout a na pomoučené pracovní ploše ho pomocí válečku rozválíme na plát silný asi 1/2 centimetru. Rádýlkem ho rozdělíme na čtverce o velikosti asi 8 x 8 cm, které plníme tvarohovou směsí. Rohy jemně stlačíme k sobě a pevně přitiskneme po celé ploše koláčku, aby se neotevíraly.

4

Koláčky dáme na plech vyložený papírem na pečení. Vložíme do předehřáté trouby a pečeme.

Doba pečení: asi 20 minut

Elektrická trouba: 170 °C

Horkovzdušná trouba: 150 °C

5

Po upečení sejmeme z plechu, necháme vychladnout a pocukrujeme.

Náš tip

  • Místo tvarohu můžeme plnit makovou nebo ořechovou náplní, pro děti marmeládou nebo švestkovými povidly.