COOKIES na webu DR. OETKER

Tento web uloží soubory cookies do Vašeho zařízení, aby umožnil lepší fungování stránek. Více informací zde.

Křehký meruňkový koláč

Lahodný koláč pro chvíle u kávy nebo čaje

O nás 30 porcí

snadná příprava 40 minut

Přísady

Přísady

na recept Křehký meruňkový koláč

Ještě potřebujeme:

plech na pečení (30 x 40 cm)

Na náplň:

2 balení Originál Puding vanilka příchuť Dr. Oetker
50 g cukr
750 ml mléko polotučné
1 ks bílek
400 g zakysaná smetana
750 g meruňky

Na těsto:

300 g hladká mouka
80 g cukr
2 balíčky Vanilínový cukr Dr. Oetker
špetka sůl
3 PL voda
220 g máslo nebo margarínu změklého

Na potření:

1 ks žloutek
1 zarovnaná PL mléko polotučné

Na posypání:

1 balíček Skořicový cukr Dr. Oetker
50 g mandle - lupínků

preparation

příprava

1

Na přípravu náplně uvaříme z pudingových prášků, 750 ml mléka a 50 g cukru puding podle návodu na obale. Bílek ušleháme dotuha, vmícháme do horkého pudingu a náplň necháme trochu zchladnout. Vmícháme zakysanou smetanu a necháme vychladnout. Meruňky omyjeme a vypeckujeme.

2

Na přípravu těsta smícháme v míse mouku, cukr, vanilínový cukr a sůl. Přidáme vodu, máslo nebo margarín a ručně vypracujeme hladké těsto. Polovinu těsta vyválíme na plát 30 x 40 cm a pomocí válečku přeneseme na vymazaný a moukou vysypaný plech. Potřeme náplní a obložíme meruňkami oblou stranou nahoru. Druhou polovinu těsta vyválíme na stejně velký plát a opatrně přeneseme na meruňky. Pomocí štětce nebo mašlovačky potřeme vrchní plát žloutkem rozšlehaným v mléce. Posypeme skořicovým cukrem a mandlovými lupínky. Vložíme do předehřáté trouby a pečeme.

Elektrická trouba: 200 °C

Horkovzdušná trouba: 180 °C

Doba pečení: O nás 30 Minuty

3

Koláč necháme vychladnout a nakrájíme na řezy.

Nutriční hodnoty na recept Křehký meruňkový koláč

na porci / kus na 100 g / ml
Energie 712kJ
170kcal
766kJ
183kcal
Tuky 0g 0g
Sacharidy 0g 0g
Bílkoviny 0g 0g

Výrobky Dr.Oetker použité v receptu:

Pro více informací klikněte na výrobek