COOKIES na webu DR. OETKER

Tento web uloží soubory cookies do Vašeho zařízení, aby umožnil lepší fungování stránek. Více informací zde.

Křehký meruňkový koláč

(0)
5 1 5
Hodnocení Děkujeme za hodnocení!
    (Nepovedlo se)
    (Znám lepší)
    (Dobrůtka)
    (Skvělý recept)
    (Fantastické!)

Lahodný koláč pro chvíle u kávy nebo čaje

asi 30 porcí

snadná příprava 40 minut

Přísady

Přísady

na recept Křehký meruňkový koláč

Na těsto:

300 g hladká mouka
80 g cukr
2 balíčky Vanilínový cukr Dr. Oetker
špetka sůl
3 PL voda
220 g máslo nebo margarínu změklého

Na náplň:

2 balení Originál Puding vanilka příchuť Dr. Oetker
50 g cukr
750 ml mléko polotučné
1 ks bílek
400 g zakysaná smetana
750 g meruňky

Na potření:

1 ks žloutek
1 zarovnaná PL mléko polotučné

Na posypání:

1 balíček Skořicový cukr Dr. Oetker
50 g mandle - lupínků

Ještě potřebujeme:

plech na pečení (30 x 40 cm)

preparation

příprava

1

Na přípravu náplně uvaříme z pudingových prášků, 750 ml mléka a 50 g cukru puding podle návodu na obale. Bílek ušleháme dotuha, vmícháme do horkého pudingu a náplň necháme trochu zchladnout. Vmícháme zakysanou smetanu a necháme vychladnout. Meruňky omyjeme a vypeckujeme.

2

Na přípravu těsta smícháme v míse mouku, cukr, vanilínový cukr a sůl. Přidáme vodu, máslo nebo margarín a ručně vypracujeme hladké těsto. Polovinu těsta vyválíme na plát 30 x 40 cm a pomocí válečku přeneseme na vymazaný a moukou vysypaný plech. Potřeme náplní a obložíme meruňkami oblou stranou nahoru. Druhou polovinu těsta vyválíme na stejně velký plát a opatrně přeneseme na meruňky. Pomocí štětce nebo mašlovačky potřeme vrchní plát žloutkem rozšlehaným v mléce. Posypeme skořicovým cukrem a mandlovými lupínky. Vložíme do předehřáté trouby a pečeme.

Elektrická trouba: 200 °C

Horkovzdušná trouba: 180 °C

Doba pečení: asi 30 minut

3

Koláč necháme vychladnout a nakrájíme na řezy.

Nutriční hodnoty na recept Křehký meruňkový koláč

na porci / kus na 100 g / ml
Energie 712 kJ
170 kcal
766 kJ
183 kcal
Tuky 9.57 g 10.29 g
Sacharidy 19.15 g 20.59 g
Bílkoviny 3.03 g 3.26 g