COOKIES na webu DR. OETKER

Tento web uloží soubory cookies do Vašeho zařízení, aby umožnil lepší fungování stránek. Více informací zde.

Krémeš Tatry

(0)
5 1 5
Hodnocení Děkujeme za hodnocení!
    (Nepovedlo se)
    (Znám lepší)
    (Dobrůtka)
    (Skvělý recept)
    (Fantastické!)

Srdeční záležitost, kterou musíte ochutnat. Spojení krému se Zlatého klasu, šlehačky  a těsta si prostě zamilujete.

asi 24 porcí

střední obtížnost 50 minut

Přísady

Přísady

na recept Krémeš Tatry

Ještě potřebujeme:

2 ks plech na pečení (30 x 40 cm)
elektrický ruční šlehač

Na těsto:

250 ml voda
80 ml olej
špetka sůl
220 g hladká mouka
6 ks vejce

Na krém:

300 g cukr
150 ml voda
500 ml mléko polotučné
2 balíčky Zlatý klas Dr. Oetker
250 g máslo změklé
50 g ořechy vlašské mleté

Na ozdobení:

750 ml smetana ke šlehání 33%
2 balíčky Smeta-fix Dr. Oetker
3 zarovnaných PL moučkový cukr

preparation

příprava

1

Na přípravu těsta nalijeme do kastrůlku vodu. Přidáme olej a sůl a přivedeme k varu. Poté vmícháme mouku a vymícháme dohladka. Odstavíme z plotny, těsto přeneseme do mísy a necháme ho zchladnout. Do těsta zašleháme vejce elektrickým ručním šlehačem na nejvyšším stupni dohladka. Těsto stejnoměrně rozdělíme na 2 vymazané plechy a pomocí stěrky uhladíme. Vložíme do předehřáté trouby a pečeme.

Elektrická trouba: 200 °C

Horkovzdušná trouba: 180 °C

Doba pečení: asi 20 minut

2

Pláty necháme vychladnout.

3

Na přípravu krému ve větším hrnci zkaramelizujeme cukr. Opatrně přilijeme vodu a přivedeme k varu. V mléce rozmícháme Zlaté klasy a vlijeme je do karamelu. Za stálého míchání vaříme do zhoustnutí. Poté odstavíme a za občasného zamíchání necháme zcela vychladnout. Nakonec do krému zašleháme máslo a vmícháme ořechy. Na jeden z plátů naneseme krém a stejnoměrně ho rozetřeme.

4

Na ozdobení vyšleháme smetanu se Smeta-fixem elektrickým ručním šlehačem na nejvyšším stupni dotuha. Šlehačku naneseme na krém a zakryjeme druhým plátem. Povrch Krémešů posypeme moučkovým cukrem.

Nutriční hodnoty na recept Krémeš Tatry

na porci / kus na 100 g / ml
Energie 1440 kJ
344 kcal
1135 kJ
271 kcal
Tuky 25.61 g 20.17 g
Sacharidy 24.22 g 19.07 g
Bílkoviny 4.93 g 3.88 g