COOKIES na webu DR. OETKER

Tento web uloží soubory cookies do Vašeho zařízení, aby umožnil lepší fungování stránek. Více informací zde.

Krtkův dort borůvkový

(0)
0 0 5
Hodnocení recipe.rating.rated.msg
    (recipe.rating.one)
    (recipe.rating.two)
    (recipe.rating.three)
    (recipe.rating.four)
    (recipe.rating.five)

Vyzkoušejte Krtkův dort Dr. Oetker netradičně s borůvkami.

16 porcí

snadná příprava 20 minut

Přísady

Přísady

na recept Krtkův dort borůvkový

Na korpus:

1 balení Krtkův dort Dr. Oetker
100 g máslo změklé
2 ks vejce
75 ml mléko polotučné

Na náplň:

500 ml smetana ke šlehání 33% vychlazená
100 ml voda
200 g borůvky čerstvé

Na ozdobení:

50 g borůvky

Ještě potřebujeme:

elektrický ruční šlehač
dortová forma (Ø 26 cm)

preparation

příprava

1

Na přípravu směs na korpus nasypeme do mísy. Přidáme máslo, vejce a mléko a vyšleháme elektrickým ručním šlehačem podle návodu na obale. Nakonec do těsta vmícháme čokoládové vločky.  Těsto naneseme do  vymazané formy a uhladíme. Vložíme do předehřáté trouby a pečeme.

Elektrická trouba: 170 °C

Horkovzdušná trouba: 150 °C

Doba pečení: 35 - 40 Minuty

2

Po upečení oddělíme okraj formy a korpus necháme vychladnout. Poté korpus  položíme na dortový podnos. Pomocí lžičky korpus vydlabeme do hloubky 1/2 cm. Ponecháme 1 cm široký okraj. Vydlabanou část korpusu v misce nahrubo rozdrobíme.

3

Na přípravu náplně smetanu vyšleháme elektrickým ručním šlehačem na nejvyšším stupni dotuha. Směs na náplň smícháme s vodou a ihned vmícháme do šlehačky. Nakonec vmícháme borůvky a navršíme na korpus kopulovitě až ke kraji a posypeme rozdrobeným korpusem.

4

Na povrch naneseme borůvky. Uložíme do chladničky asi na 3 hodiny ztuhnout.

Nutriční hodnoty na recept Krtkův dort borůvkový

na porci / kus na 100 g / ml
Energie 1022kJ
244kcal
1051kJ
251kcal
Tuky 0g 0g
Sacharidy 0g 0g
Bílkoviny 0g 0g

Výrobky Dr. Oetker použité v receptu:

Pro více informací klikněte na výrobek