COOKIES na webu DR. OETKER

Tento web uloží soubory cookies do Vašeho zařízení, aby umožnil lepší fungování stránek. Více informací zde.

Krtkův dort s jahodami

(0)
0 0 5
Hodnocení Děkujeme za hodnocení!
    (Nepovedlo se)
    (Znám lepší)
    (Dobrůtka)
    (Skvělý recept)
    (Fantastické!)

Jahodová verze oblíbeného Krtkova dortu Dr. Oetker.

asi 12 porcí

snadná příprava 20 minut

Přísady

Přísady

na recept Krtkův dort s jahodami

Na korpus:

1 balení Krtkův dort Dr. Oetker
100 g máslo změklé
2 ks vejce
75 ml mléko polotučné

Na náplň:

500 - 600 ml smetana ke šlehání 33%
100 ml voda
300 g jahody čerstvé

Ještě potřebujeme:

elektrický ruční šlehač
dortová forma (Ø 26 cm)

preparation

příprava

1

Na přípravu směs na korpus nasypeme do mísy. Přidáme máslo, vejce a mléko a vyšleháme elektrickým ručním šlehačem podle návodu na obale. Těsto naneseme na vymazané formy a uhladíme. Vložíme do předehřáté trouby a pečeme.

Elektrická trouba: 170 °C

Horkovzdušná trouba: 150 °C

Plynová trouba: 170 °C

Doba pečení: asi 35 - 40 minut

2

Po upečení oddělíme okraj formy a korpus necháme vychladnout.

3

Poté oddělíme dno formy a korpus  položíme na dortový podnos. Pomocí lžičky korpus vydlabeme do hloubky 1/2 cm. Ponecháme 1 cm široký okraj. Vydlabanou část korpusu v misce rozdrobíme.

4

Jahody očistíme a poskládáme na korpus.  Na přípravu náplně smetanu vyšleháme elektrickým ručním šlehačem na nejvyšším stupni dotuha. Směs na náplň smícháme s vodou a ihned vmícháme ve dvou fázích do šlehačky. Nakonec vmícháme čokoládové vločky.  Šlehačkou náplň navršíme kopulovitě až ke kraji a posypeme rozdrobeným korpusem. Uložíme do chladničky asi na 3 hodiny ztuhnout.

Nutriční hodnoty na recept Krtkův dort s jahodami

na porci / kus na 100 g / ml
Energie 1411 kJ
337 kcal
1022 kJ
244 kcal
Tuky 29.75 g 21.56 g
Sacharidy 12.45 g 9.02 g
Bílkoviny 4.14 g 3.00 g
Výrobky Dr. Oetker použité v receptu:

Pro více informací klikněte na výrobek