Flag

Krtkův dort s jahodami

asi 12 porcí
Jednoduché
60
Jahodová verze oblíbeného Krtkova dortu Dr. Oetker.
Přísady
Příprava
Picture -
Picture -
OHODNOŤTE TENTO RECEPT
Jak se tento recept povedl?

Související recepty

Picture - Hero image

Přísady

Na korpus
1 baleníKrtkův dort Dr. Oetker
100 gmáslo změklé
2 ksvejce slepičí
75 mlmléko polotučné
Na náplň
500 - 600 mlsmetana ke šlehání 33%
100 mlvoda
300 gjahody čerstvé
Ještě potřebujeme
elektrický ruční šlehač
dortová forma (Ø 26 cm)
Picture - Krtkův dort Dr. Oetker
1

Na přípravu směs na korpus nasypeme do mísy. Přidáme máslo, vejce a mléko a vyšleháme elektrickým ručním šlehačem podle návodu na obale. Těsto naneseme na vymazané formy a uhladíme. Vložíme do předehřáté trouby a pečeme.

Doba pečení: asi 35 - 40 minut

Elektrická trouba: 170 °C

Horkovzdušná trouba: 150 °C

2

Po upečení oddělíme okraj formy a korpus necháme vychladnout.

3

Poté oddělíme dno formy a korpus  položíme na dortový podnos. Pomocí lžičky korpus vydlabeme do hloubky 1/2 cm. Ponecháme 1 cm široký okraj. Vydlabanou část korpusu v misce rozdrobíme.

4

Jahody očistíme a poskládáme na korpus.  Na přípravu náplně smetanu vyšleháme elektrickým ručním šlehačem na nejvyšším stupni dotuha. Směs na náplň smícháme s vodou a ihned vmícháme ve dvou fázích do šlehačky. Nakonec vmícháme čokoládové vločky.  Šlehačkou náplň navršíme kopulovitě až ke kraji a posypeme rozdrobeným korpusem. Uložíme do chladničky asi na 3 hodiny ztuhnout.