Flag

Vegan mrkvovo-ananasový koláč

12 porcí
Jednoduché
80
Lahodný veganský koláč se Zlatým klasem Dr. Oetker.
Přísady
Příprava
Picture -
Picture -
OHODNOŤTE TENTO RECEPT
Jak se tento recept povedl?

Související recepty

Picture - Hero image

Přísady

Na těsto
300 mlrostlinné mléko
2 KLjablečný ocet
1 zarovnaná PLlněná semínka
3 PLvoda
75 gkokosový olej
220 gcukr třtinový
2 KLVanilková pasta Dr. Oetker
200 ghladká mouka
130 gkokos strouhaný
1 zarovnaná KLJedlá soda Dr. Oetker
1 zarovnaná KLKypřicí prášek do pečiva Dr. Oetker
2 zarovnaná KLskořice mletá
1 zarovnaná KLPerníkové koření Dr. Oetker
0,5 KLsůl
100 gmrkve nahrubo strouhané
50 gananas najemno nakrájený
Na náplň
1 balíčekZlatý klas Dr. Oetker
500 mlrostlinné mléko
40 gcukr
Na ozdobení
80 gkokos strouhaný
Ještě potřebujeme
elektrický ruční šlehač
2 ksdortová forma (Ø 26 cm)
pánev teflonová
Picture - Vanilková pasta Dr. Oetker
Picture - Jedlá soda Dr. Oetker
Picture - Kypřicí prášek do pečiva Dr. Oetker
Picture - Perníkové koření Dr. Oetker
Picture - Zlatý klas Dr. Oetker
1

Na přípravu těsta v míse smícháme mléko s octem, semínky a vodou a odložíme. V jiné míse vyšleháme olej s cukrem a vanilkovou pastou elektrickým ručním šlehačem na středním stupni dohladka. Přidáme odloženou směs a vymícháme. Přidáme mouku smíchanou s kokosem, sodou, kypřicím práškem, skořicí, perníkovým kořením a solí a vymícháme dohladka. Nakonec zlehka vmícháme mrkev s ananasem. Těsto rozdělíme do dvou forem vyložených papírem na pečení a uhladíme. Vložíme do předehřáté trouby a pečeme.

Doba pečení: 20 minut

Elektrická trouba: 180 °C

Horkovzdušná trouba: 160 °C

2

Korpusy necháme vychladnout.

3

Na náplň uvaříme Zlatý klas s mlékem a cukrem podle návodu na obale.  Polovinu naneseme na jeden korpus a přiložíme korpus druhý. Zbytek náplně naneseme na povrch a necháme zatuhnout.

4

Na ozdobení kokos opražíme na pánvi a posypeme povrch koláče.