Flag

Krtkův dort - Višňový sad

16 porcí
Jednoduché
80
Netradičně upečený Krtkův dort Dr. Oetker s višněmi, který vám bude také zaručeně chutnat.
Přísady
Příprava
Picture -
Picture -
OHODNOŤTE TENTO RECEPT
Jak se tento recept povedl?

Související recepty

Picture - Hero image

Přísady

Na korpus
1 baleníKrtkův dort Dr. Oetker
100 gmáslo změklé
2 ksvejce slepičí
75 mlmléko polotučné
Na náplň
370 gkompot višňový (po odkapání)
200 gdžem višňový
500 mlsmetana ke šlehání 33%
100 mlvoda studená
Ještě potřebujeme
elektrický ruční šlehač
forma srnčí hřbet (30 x 11 cm)
Picture - Krtkův dort Dr. Oetker
1

Na přípravu směs na korpus nasypeme do mísy. Přidáme máslo, vejce a mléko a vyšleháme elektrickým ručním šlehačem podle návodu na obale. Těsto naneseme do vymazané a moukou vysypané formy a uhladíme. Vložíme do předehřáté trouby a pečeme.

Doba pečení: 35 - 40 minut

Elektrická trouba: 170 °C

Horkovzdušná trouba: 150 °C

2

Korpus necháme vychladnout. Poté vyklopíme z formy a jednou podélně rozřízneme. Odříznutou část korpusu rozdrobíme a odložíme stranou.

3

Na přípravu náplně necháme kompot důkladně na sítku odkapat. Spodní část korpusu potřeme džemem a odkapanými višněmi. Smetanu vyšleháme elektrickým ručním šlehačem na nejvyšším stupni dotuha. Směs na náplň rozmícháme ve vodě a ihned vmícháme do šlehačky. Nakonec vmícháme čokoládové vločky, naneseme kopulovitě na višně a posypeme rozdrobeným korpusem.

4

Uložíme do chladničky asi na 3 hodiny ztuhnout.