COOKIES na webu DR. OETKER

Tento web uloží soubory cookies do Vašeho zařízení, aby umožnil lepší fungování stránek. Více informací zde.

Krtkův dort - Višňový sad

(0)
0 0 5
Hodnocení recipe.rating.rated.msg
    (recipe.rating.one)
    (recipe.rating.two)
    (recipe.rating.three)
    (recipe.rating.four)
    (recipe.rating.five)

Netradičně upečený Krtkův dort Dr. Oetker s višněmi, který vám bude také zaručeně chutnat.

16 porcí

snadná příprava 40 minut

Přísady

Přísady

na recept Krtkův dort - Višňový sad

Na korpus:

1 balení Krtkův dort Dr. Oetker
100 g máslo změklé
2 ks vejce
75 ml mléko polotučné

Na náplň:

370 g kompot višňový (po odkapání)
200 g džem višňový
500 ml smetana ke šlehání 33%
100 ml voda studená

Ještě potřebujeme:

elektrický ruční šlehač
forma srnčí hřbet (30 x 11 cm)

preparation

příprava

1

Na přípravu směs na korpus nasypeme do mísy. Přidáme máslo, vejce a mléko a vyšleháme elektrickým ručním šlehačem podle návodu na obale. Těsto naneseme do vymazané a moukou vysypané formy a uhladíme. Vložíme do předehřáté trouby a pečeme.

Elektrická trouba: 170 °C

Horkovzdušná trouba: 150 °C

Doba pečení: 35 - 40 Minuty

2

Korpus necháme vychladnout. Poté vyklopíme z formy a jednou podélně rozřízneme. Odříznutou část korpusu rozdrobíme a odložíme stranou.

3

Na přípravu náplně necháme kompot důkladně na sítku odkapat. Spodní část korpusu potřeme džemem a odkapanými višněmi. Smetanu vyšleháme elektrickým ručním šlehačem na nejvyšším stupni dotuha. Směs na náplň rozmícháme ve vodě a ihned vmícháme do šlehačky. Nakonec vmícháme čokoládové vločky, naneseme kopulovitě na višně a posypeme rozdrobeným korpusem.

4

Uložíme do chladničky asi na 3 hodiny ztuhnout.

Nutriční hodnoty na recept Krtkův dort - Višňový sad

na porci / kus na 100 g / ml
Energie 1197kJ
286kcal
1022kJ
244kcal
Tuky 0g 0g
Sacharidy 0g 0g
Bílkoviny 0g 0g

Výrobky Dr. Oetker použité v receptu:

Pro více informací klikněte na výrobek