COOKIES na webu DR. OETKER

Tento web uloží soubory cookies do Vašeho zařízení, aby umožnil lepší fungování stránek. Více informací zde.

Kuřecí aspikové bábovičky

(0)
0 0 5
Hodnocení Děkujeme za hodnocení!
    (Nepovedlo se)
    (Znám lepší)
    (Dobrůtka)
    (Skvělý recept)
    (Fantastické!)

Tradiční kuřecí aspik v novém kabátu s kadeřávkem a Vega gelem Dr. Oetker.

asi 8 porcí

střední obtížnost 60 minut

Přísady

Přísady

na recept Kuřecí aspikové bábovičky

Na aspik:

1 ks kuřecí stehno
70 ml voda
koření nové (4 kuličky)
6 kuliček pepř
0,5 ks cibule
stroužek česnek
1 ks mrkve
0,25 ks celeru
3 PL bílé víno
sůl
pepř
2 PL majonéza
kadeřavá kapusta (2 listy)
pažitka
2 balíčky VEGA Gel Dr. Oetker

Ještě potřebujeme:

8 ks misky
trochu olej na vymazání misek

preparation

příprava

1

Na přípravu aspiku vložíme stehno do hrnce a zalijeme ho vodou. Přidáme koření a sůl a necháme asi hodinu vařit. Po dobu vaření sbíráme případnou pěnu. Poté přidáme zeleninu kromě kadeřávku a pažitky.

2

Maso a zeleninu scedíme přes cedník a plátýnko. Odměříme 500 ml vývaru, přidáme do něj bílé víno, osolíme, opepříme a necháme ho vychladnout.

3

Maso zbavíme kůže, obereme od kosti a natrháme na menší kousky. Mrkev nakrájíme na kolečka. Kadeřávek a pažitku nakrájíme nadrobno. Misky vymažeme olejem a do nich naskládáme maso a zeleninu.

4

Do vychladlého vývaru vmícháme Vega gel a přivedeme k varu. Přidáme majonézu a asi 1 minutu povaříme. Nalijeme do misek na maso a zeleninu a uložíme do chladničky ztuhnout alespoň na 3 hodiny. 

Nutriční hodnoty na recept Kuřecí aspikové bábovičky

na porci / kus na 100 g / ml
Energie 172 kJ
41 kcal
364 kJ
87 kcal
Tuky 2.38 g 5.07 g
Sacharidy 1.65 g 3.51 g
Bílkoviny 2.74 g 5.83 g
Výrobky Dr. Oetker použité v receptu:

Pro více informací klikněte na výrobek