Flag

Kuřecí aspikové bábovičky

asi 8 porcí
Středně obtížné
100
Tradiční kuřecí aspik v novém kabátu s kadeřávkem a Vega gelem Dr. Oetker.
Přísady
Příprava
Picture -
Picture -
OHODNOŤTE TENTO RECEPT
Jak se tento recept povedl?

Související recepty

Picture - Hero image

Přísady

Na aspik
1 kskuřecí stehno
70 mlvoda
koření nové (4 kuličky)
6 kuličekpepř
0,5 kscibule
1 stroužekčesnek
1 ksmrkve
0,25 ksceleru
3 PLbílé víno
sůl
pepř
2 PLmajonéza
kadeřavá kapusta (2 listy)
pažitka
2 baleníVEGA Gel Dr. Oetker
Ještě potřebujeme
8 ksmisky
trochuolej na vymazání misek
1

Na přípravu aspiku vložíme stehno do hrnce a zalijeme ho vodou. Přidáme koření a sůl a necháme asi hodinu vařit. Po dobu vaření sbíráme případnou pěnu. Poté přidáme zeleninu kromě kadeřávku a pažitky.

2

Maso a zeleninu scedíme přes cedník a plátýnko. Odměříme 500 ml vývaru, přidáme do něj bílé víno, osolíme, opepříme a necháme ho vychladnout.

3

Maso zbavíme kůže, obereme od kosti a natrháme na menší kousky. Mrkev nakrájíme na kolečka. Kadeřávek a pažitku nakrájíme nadrobno. Misky vymažeme olejem a do nich naskládáme maso a zeleninu.

4

Do vychladlého vývaru vmícháme Vega gel a přivedeme k varu. Přidáme majonézu a asi 1 minutu povaříme. Nalijeme do misek na maso a zeleninu a uložíme do chladničky ztuhnout alespoň na 3 hodiny.