COOKIES na webu DR. OETKER

Tento web uloží soubory cookies do Vašeho zařízení, aby umožnil lepší fungování stránek. Více informací zde.

Kuřecí kousky v hořčicové omáčce

(0)
0 0 5
Hodnocení Děkujeme za hodnocení!
    (Nepovedlo se)
    (Znám lepší)
    (Dobrůtka)
    (Skvělý recept)
    (Fantastické!)

Lahodné kuřecí kousky se žampióny, na víně a hořčici se Solamylem bez lepku Dr. Oetker jsou skvělou volbou pro lehkou večeři.

asi 2 - 3 porce

snadná příprava 15 minut

Přísady

Přísady

na recept Kuřecí kousky v hořčicové omáčce

Na marinádu:

1 zarovnaná PL Solamyl bez lepku Dr. Oetker
1 KL hořčice hrubozrnná
stroužek česnek (utřený)
1 KL zázvor čerstvě nastrouhaný
3 KL olej
sůl
pepř
200 g kuřecí prsíčka

Na restování:

1 ks šalotka
200 g krémové žampiony nakrájené na plátky
60 ml bílé víno
trochu tymián sušený
200 ml drůbeží vývar kuřecí
1 zarovnaná PL Solamyl bez lepku Dr. Oetker
trochu voda
2 PL kokosové mléko
sůl
pepř

Ještě potřebujeme:

pánev
olej na smažení

preparation

příprava

1

Na přípravu marinády v míse smícháme škrob s hořčicí, česnekem, zázvorem, olejem solí a pepřem a důkladně vše promícháme.

2

Kuřecí prsíčka omyjeme a nakrájíme na kousky. Vložíme do marinády a necháme asi 2 hodiny marinovat.

3

Na rozpáleném oleji orestujeme nahrubo pokrájenou šalotku a žampiony. Přidáme maso v marinádě a restujeme. Poté přidáme víno, tymián a vývar a necháme chvíli povařit. Škrob rozmícháme ve vodě a směs zahustíme. Nakonec zjemníme kokosovým mlékem a dochutíme solí a pepřem.

Nutriční hodnoty na recept Kuřecí kousky v hořčicové omáčce

na porci / kus na 100 g / ml
Energie 119190 kJ
28468 kcal
394 kJ
94 kcal
Tuky 190.80 g 0.63 g
Sacharidy 2,046.52 g 6.75 g
Bílkoviny 64.97 g 0.21 g