Flag

Kuřecí kousky v hořčicové omáčce

asi 2 - 3 porce
Jednoduché
160
Lahodné kuřecí kousky se žampióny, na víně a hořčici se Solamylem bez lepku Dr. Oetker jsou skvělou volbou pro lehkou večeři.
Přísady
Příprava
Picture -
Picture -
OHODNOŤTE TENTO RECEPT
Jak se tento recept povedl?

Související recepty

Picture - Hero image
Náčiní
Ještě potřebujeme
pánev

Přísady

Na marinádu
1 zarovnaná PLSolamyl bez lepku Dr. Oetker
1 KLhořčice hrubozrnná
1 stroužekčesnek (utřený)
1 KLzázvor čerstvě nastrouhaný
3 KLolej
sůl
pepř
200 gkuřecí prsíčka
Na restování
1 ksšalotka
200 gkrémové žampiony nakrájené na plátky
60 mlbílé víno
trochutymián sušený
200 mldrůbeží vývar kuřecí
1 zarovnaná PLSolamyl bez lepku Dr. Oetker
trochuvoda
2 PLkokosové mléko
sůl
pepř
Ještě potřebujeme
olej na smažení
Picture - Solamyl bez lepku Dr. Oetker
Picture - Solamyl bez lepku Dr. Oetker
1

Na přípravu marinády v míse smícháme škrob s hořčicí, česnekem, zázvorem, olejem solí a pepřem a důkladně vše promícháme.

2

Kuřecí prsíčka omyjeme a nakrájíme na kousky. Vložíme do marinády a necháme asi 2 hodiny marinovat.

3

Na rozpáleném oleji orestujeme nahrubo pokrájenou šalotku a žampiony. Přidáme maso v marinádě a restujeme. Poté přidáme víno, tymián a vývar a necháme chvíli povařit. Škrob rozmícháme ve vodě a směs zahustíme. Nakonec zjemníme kokosovým mlékem a dochutíme solí a pepřem.