Flag

Květinová Pavlova

asi 15 kusů
Jednoduché
60
rozkvetlé jaro
Přísady
Příprava
Picture -
Picture -
OHODNOŤTE TENTO RECEPT
Jak se tento recept povedl?

Související recepty

Picture - Hero image
Náčiní
Ještě potřebujeme
plech na pečení (30 x 40 cm)
elektrický ruční šlehač
cukrářský sáček s řezanou trubičkou

Přísady

Na bezé
bílek
220 gmoučkový cukr
2 PLocet
2 zarovnané PLSolamyl bez lepku Dr. Oetker
1 baleníBarva gelová potravinářská červená Dr. Oetker
1 baleníBarva gelová potravinářská žlutá Dr. Oetker
Na ozdobení
250 mlsmetana ke šlehání 33%
1 balíčekSmeta-fix Dr. Oetker
250 gmaliny nebo mix různého ovoce. (borůvky, ostružiny, jahody)
Picture - Solamyl bez lepku Dr. Oetker
Picture - Barva gelová potravinářská červená Dr. Oetker
Picture - Barva gelová potravinářská žlutá Dr. Oetker
Picture - Smeta-fix Dr. Oetker
1

Na přípravu bezé v míse vyšleháme z bílků elektrickým ručním šlehačem na nejvyšším stupni tuhý sníh. Přidáme cukr, ocet a Solamyl a krátce zašleháme. Hmotu rozdělíme na poloviny a každou obarvíme. Jednu polovinu obarvíme červenou barvou a druhou žlutou barvou. Cukrářské sáčky naplníme a na plechu vyloženým papírem na pečení tvoříme kytičky. Vložíme do předehřáté trouby a sušíme.

Doba sušení: asi 20 minut

Elektrická trouba: 140 °C

Horkovzdušná trouba: 120 °C

2

Poté snížíme teplotu a dále sušíme.

Doba sušení: asi 40 minut

Elektrická trouba: 70 °C

Horkovzdušná trouba: 50 °C

3

Kytičky necháme vychladnout.

4

Na ozdobení vyšleháme smetanu se Smeta-fixem elektrickým ručním šlehačem na nejvyšším stupni dotuha. Naplníme cukrářský sáček a naneseme na kytičky a dozdobíme ovocem.