COOKIES na webu DR. OETKER

Tento web uloží soubory cookies do Vašeho zařízení, aby umožnil lepší fungování stránek. Více informací zde.

COOKIES na webu DR. OETKER

Tento web uloží soubory cookies do Vašeho zařízení, aby umožnil lepší fungování stránek. Více informací zde.

Květinová Pavlova

(0)
4 3 5
Hodnocení Děkujeme za hodnocení!
    (Nepovedlo se)
    (Znám lepší)
    (Dobrůtka)
    (Skvělý recept)
    (Fantastické!)

rozkvetlé jaro

asi 15 kusů

snadná příprava 40 minut

Přísady

Přísady

na recept Květinová Pavlova

Ještě potřebujeme:

plech na pečení (30 x 40 cm)
elektrický ruční šlehač
cukrářský sáček s řezanou trubičkou

Na bezé:

bílek
220 g moučkový cukr
2 PL ocet
2 zarovnaná PL Solamyl bez lepku Dr. Oetker
1 balení Barva gelová potravinářská červená Dr. Oetker
1 balení Barva gelová potravinářská žlutá Dr. Oetker

Na ozdobení:

250 ml smetana ke šlehání 33%
1 balíček Smeta-fix Dr. Oetker
250 g maliny nebo mix různého ovoce. (borůvky, ostružiny, jahody)

preparation

příprava

1

Na přípravu bezé v míse vyšleháme z bílků elektrickým ručním šlehačem na nejvyšším stupni tuhý sníh. Přidáme cukr, ocet a Solamyl a krátce zašleháme. Hmotu rozdělíme na poloviny a každou obarvíme. Jednu polovinu obarvíme červenou barvou a druhou žlutou barvou. Cukrářské sáčky naplníme a na plechu vyloženým papírem na pečení tvoříme kytičky. Vložíme do předehřáté trouby a sušíme.

Elektrická trouba: 140 °C

Horkovzdušná trouba: 120 °C

Doba sušení: asi 20 minut

2

Poté snížíme teplotu a dále sušíme.

Elektrická trouba: 70 °C

Horkovzdušná trouba: 50 °C

Doba sušení: asi 40 minut

3

Kytičky necháme vychladnout.

4

Na ozdobení vyšleháme smetanu se Smeta-fixem elektrickým ručním šlehačem na nejvyšším stupni dotuha. Naplníme cukrářský sáček a naneseme na kytičky a dozdobíme ovocem.

Co je Pavlova? Lehký sněhový moučník se šlehačkou a ovocem, připravený z bílků, cukru, škrobu a octa. Moučník je pojmenován po ruské primabaleríně Anně Pavlové.

Nutriční hodnoty na recept Květinová Pavlova

na porci / kus na 100 g / ml
Energie 502 kJ
120 kcal
812 kJ
194 kcal
Tuky 5.49 g 8.86 g
Sacharidy 17.65 g 28.47 g
Bílkoviny 1.56 g 2.51 g